Fundaţia Estuar dotează 20 de licee cu laboratoare de orientare în carieră

Orice adolescent are nevoie de orientare în carieră, așa că Fundația Estuar a decis să demareze un proiect uimitor și anume ”Educați azi, Valoroși mâine”, prin care își propune să le ofere tinerilor consiliere în ceea ce privește alegerea unui ”drum” profesional.

elevi

Astfel, în următoarele 14 luni, Fundația Estuar va dota 20 de licee din România cu laboratoare de orientare în carieră. Mai mult de atât, va ajuta o mie de tineri din şapte judeţe să între în viaţă mai pregătiţi şi va sprijini 150 de profesori şi consilieri şcolari să se perfecţioneze în profesie.

” Proiectul vizează îmbunătăţirea situaţiei economico-socio-educaţionale a cel puţin 1000 de tineri aflaţi în situaţii de risc (dintre care 160 de tineri romi) din zonele Bucureşti, Cluj, Giurgiu şi Ploieşti, prin dezvoltarea a 20 de laboratoare în care vor fi organizate acţiuni de orientare în carieră, informare educaţională în sănătate mintală. Concomitent cu activităţile în care vor fi implicaţi tinerii, vor fi consiliaţi părinţii acestora, iar 100 de profesori şi 50 de consilieri şcolari vor fi ajutaţi să-şi dezvolte carieră profesională. Proiectul urmăreşte înfiinţarea unei reţele naţionale de centre socio-educaţionale în care vor fi implementate activităţi complexe de consiliere, formare, activităţi educaţionale pentru 200 de tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani. Tinerii romi interesaţi de transmiterea valorilor şi principiilor specifice etniei vor fi instruiţi folosind conceptul de peer educators”, au declarat iniţiatorii proiectului.

EduCaravana va oferi mai multor copii din provincie să beneficieze de consiliere, căci doctorul psihiatru Cristian Andrei, însoţit de specialişti din domeniul social şi psihologic, va ajunge în şapte judeţe din ţară Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Cluj şi Mureş.

”Educați acum, Valoroși mâine” este un proiect care face parte din Programul RO10 – CORAI, finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi se va derula în parteneriat cu Institutul de Relaţii Umane, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 4.

Share this post

No comments

Add yours