CEZ, investiții de peste 400.000 de euro în modernizarea sistemului de înștiințare a populatiei

Proiectul privind modernizarea sistemului integrat de înştiinţare – alarmare a populaţiei din aval de barajele Gozna, Văliug, Secu şi Timiş Trei Ape desfășurat de CEZ în România a ajuns la final, iar valoarea investiției depășește suma de 400.000 de euro.

inundatii

Astfel, acești bani au fost folosiți pentru realizarea studiului de inundabilitate asupra judeţelor Caraş-Severin şi Timiş şi montarea de echipamente de ultima generaţie pentru 4 localităţi din Caraş-Severin. Mai mult de atât, grupul CEZ în România continuă seria investiţiilor în judeţul Caraş-Severin, după finalizarea proiectului de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară.

”Pentru CEZ, judeţul Caraş-Severin are o importantă specială pentru că face parte din portofoliul nostru de producţie de energie verde, dar şi pentru că ne simţim acasă. Am fost încurajaţi şi ne-am bucurat de încrederea comunităţii locale pe tot parcursul proiectului de retehnologizare, iar eforturile noastre au avut că rezultat un sistem hidroenergetic performant, prietenos cu mediul înconjurător şi sigur. Investiţia în sistemul de înştiinţare – alarmare este încă o expresie a angajamentului pe care ni l-am asumat faţă de comunitatea locală, dar şi al colaborării solide dintre companie şi instituţiile publice din judeţ”, a declarat Mădălina Bica, Director General şi Administrator al TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România.

Demarat şi dezvoltat cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Prefecturii Caraş-Severin acest proiect este unul cu totul și cu totul inedit, grație investiției uriașe, în urma căreia s-a realizat studiul de inundabilitate care acoperă tot traseul Bârzavei până la ieşirea din ţară şi cuprinde situaţia administrativă actuală a acestora, după mai bine de 20 de ani de la ultimul studiu realizat.

Share this post

No comments

Add yours