”Internetul copiilor”, un proiect inedit, desfășurat de Orange în cadrul programului ”Școala Altfel”

A mai rămas foarte puțin timp până când va începe programul național ”Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, iar Orange se pregătește intens pentru această perioadă, căci va organiza mai multe ateliere digitale.

supercoders-orange-3

Astfel, în perioada 6-10 aprilie, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, au șansa să ia parte la proiectul ”Internetul Copiilor”, în cadrul căruia Orange va organiza în total 25 de ateliere structurate sub formă unor workshopuri interactive.

Orice profesor poate înscrie o clasa de maximum 30 de elevi, cu vârste între 10 şi 13 ani, iar pe parcursul a două ore, traineri specializaţi îi vor învaţă pe elevi despre modul în care pot folosi tehnologia în mod responsabil în funcţie de vârstă lor, care sunt resursele digitale utile în procesul de învăţare şi cum pot utiliza în siguranţă internetul.

Înscrierile se pot face până pe 20 martie, în limita celor 25 de locuri disponibile. Atelierele educative „Internetul copiilor” sunt organizate de Orange România cu sprijinul Salvaţi Copiii România. „Un internet mai bun pentru copii” este, de altfel, una dintre direcţiile care fac parte din strategia Comisiei Europene pentru un mediu mai sigur pentru copii şi tineri în explorarea mediului online”, susţin iniţiatorii proiectului.

” Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” este un proiect inedit, desfășurat la nivel național, timp de o săptămâna, în al doilea semestru şcolar. În această perioadă, fiecare unitate de învăţământ urmează un orar ce include doar activităţi de educaţie non-formală.

Share this post

No comments

Add yours