Let’s Do It, Romania! lansează campania Let’s Do It, Danube!, pentru o Dunăre curată

A adunat de-a lungul timpului tone de deșeuri și a făcut, grație voluntarilor implicați, un mediu înconjurător curat, iar acum, în această primăvară, Let’s Do It, România! desfăşoară campania “Let’s Do It, Danube!” pentru cel de-al doilea an consecutiv.

ECOLOGIZARE.jpeg

Creată cu scopul de a educa şi responsabiliza cetăţenii României în ceea ce priveşte curăţenia apelor şi în special a Dunării, această campanie inedită debutează pe 21 martie cu o acţiune de curăţenie la care sunt aşteptaţi peste 3000 de elevi din toate judeţele dunărene. Acţiunea de curăţenie marchează Ziua Internaţională a Apelor de pe 22 martie.

”Let’s Do It, Danube!” va continuă cu o amplă campanie de educare ecologică în şcolile din judeţele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susţinute de echipele locale “Let’s Do It, România!”. Elevii vor învaţă ce înseamnă un comportament responsabil faţă de mediu şi care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planetă şi a reduce poluarea”, susţin iniţiatorii proiectului.

În același timp, elevii care vor lua parte la acest demers vor avea posibilitatea de a descoperi informații inedite despre fluviul Dunărea, dar și despre flora și fauna.

Ulterior, după training va fi difuzat filmul documentar “Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casă de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH. Campania de educare va continuă cu concursul de creaţie “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăşi poveştile lor cu Dunărea şi se va încheia cu o tabăra în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours