Proiectele sustenabile, premiate cu 350 000 de euro de Holcim

Cea de-a patra ediție a Global Holcim Awards for Sustainable Construction și-a ales câștigăroeii, iar premiile în valoare de 350.000 de dolari, oferite de Holcim, se îndreaptă către proiecte implementate în Columbia, Sri Lanka şi SUA.

holcim_premiu

Astfel, toate cele trei premii acordate recunosc intervenţii arhitecturale care livrează beneficii tangibile către comunităţile locale: transformarea unui rezervor de apă dezafectat într-un parc în oraşul Medellín, consolidarea structurii sociale cu ajutorul unei biblioteci comunitare în oraşul Ambepussa afectat de raHolcim Awards 2011zboiul civil din Sri Lanka şi crearea de zone publice şi de protecţie împotriva inundaţiilor pentru insula Manhattan.

Holcim Awards a reuşit să aducă sustenabilitatea în atenţia oamenilor, şi mai mult decât atât a ridicat standardul şi calitatea modului în care profesioniştii trebuie să abordeze această problema”, a declarat Alejandro Aravena, membru al juriului Global Holcim Awards.

Premiul de aur a fost câștigat de un proiect inedit, ce constă în amenajarea unui parc public în Medellín, Columbia, care creează spaţii urbane în jurul unor rezervoare de apă pentru a forma un peisaj „socio-tehnic” de o splendoare magnifică. Acesta aduce în prim plan infrastructura ascunsă a oraşului pentru a crea un spaţiu civic la intersecţia dintre arhitectură, peisagistică, infrastructură şi amenajare urbană.

Concursul Holcim Awards, care se ridică la o valoare de aproximativ 2 milioane de dolari, este o competiţie internaţională dedicată construcţiilor sustenabile ce are loc o dată la trei ani. A patra ediţie a atras peste 6.000 de participanţi cu proiecte care vor fi construite în 152 de ţări. Juriul de experţi internaţionali condus de Mohsen Mostafavi, Decanul facultăţii Graduate School of Design (GSD) din cadrul Universităţii Harvard, SUA a selectat câştigătorii din rândul celor 15 proiecte premiate în cadrul celei cinci competiţii regionale Holcim Awards în 2014.

Share this post

No comments

Add yours