Animalele sălbatice in pericol din Dobrogea beneficiază de sistem de alertă

Așa cum animalele de companie au nevoie de îngrijire, așa și cele sălbatice, motiv pentru care Grupul KMG Internațional, fostul Grup Rompetrol, este preocupat de soarta acestor vietăți, astfel că a oferit susținerea de care au atâta nevoie.

SONY DSC

Mai exact, această companie a oferit nu mai puțin de 10.000 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru realizarea unui sistem de alertă şi intervenţie de tip 112 pentru preluarea animalelor sălbatice în pericol.

Demarat în octombrie 2014 și realizat cu implicarea a 73 de voluntari, acest proiect a constat în dezvoltarea unui sistem dinamic şi operativ de răspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile să preia alerte „112 animale în pericol”.

În urma demersului, păsările şi animalele sălbatice sunt preluate de personalul specializat şi voluntarii Asociaţiei Scutul Cinegetic şi transportate pentru îngrijire medicală în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Mai mult decât atât, peste 50 de exemplare de specii protejate au fost salvate Rompetrol în ultimele trei luni.

”Grupul recunoaşte importantă care trebuie acordată protejării mediului şi ecosistemului din zona Marii Negre, Lacului Siutghiol şi biosferei Delta Dunării, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operaţiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adagata nu doar regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel naţional, pentru ocrotirea biodiversităţii”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreşedinte Senior KMG Internaţional.

Printre altele, în cadrul proiectului două clădiri ale complexului muzeal în care funcţionează centrul operaţional, laboratorul de intervenţie animale rănite, carantină-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetică (panouri solare) pentru încălzire.

Share this post

No comments

Add yours