Acorns British Style Nursery oferă o șansă educației: A oferit 10 centre de lectură pentru prichindei

Încă din cele mai vechi timpuri, copiii au fost fascinați de lectură, motiv pentru care Acorns British Style Nursery își dorește să ofere o șansă la educație și prichindeilor fără posibilități materiale. Tocmai de aceea, a donat 10 centre de lectură.

kid-reading-book

Pentru că instituțiile de stat se confruntă cu lipsa dotărilor și a oportunităților de învățare, Acorns British Style Nursery a donat pentru copii cu vârstă cuprinsă între 0-3 ani nu mai puțin de 140 de cărţi, 10 etajere şi 8 canapele către 3 centre de educaţie timpurie (Curcubeul Magic, Căsuţa cu Pitici şi Steluţe Zâmbitoare, ce aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).

Un număr de 120 de copii aflaţi în centrele coordonate de către DGASMB vor beneficia de donaţia Acorns British Style Nursery, urmând că peste 35 de adulţi să fie instruiţi gratuit pe tema lecturii cu un copil mic, importantă şi beneficiile acesteia. Acţiunea s-a desfăşurat în prezenţa Prinţesei Marina Sturdza, susţinătorul proiectului de educaţie timpurie 0 2 3 Early Education, iniţiat de Acorns, şi al programului de stimulare a lecturii în special”, afirmă iniţiatorii proiectului.

Mai multe studii din domeniul educaţiei au arătat, de-a lungul timpului, că stimulărea limbajului şi comunicării bebeluşului este esențială. Mai exact, în urma cercetărilor, oamenii de știință au arătat că, până la vârstă de 5 ani, un copil care a fost expus în mod constant unui volum important de limbaj verbal a auzit cu 32 de milioane mai multe cuvinte decât un copil privat de această stimulare.

Fondurile necesare dotării acestor centre, aproximativ 2000 Euro, au fost strânse în cadrul unei licitaţii de carte organizată cu sprijinul părinţilor copiilor înscrişi în Acorns şi a susţinătorilor acestei iniţiative.

Share this post

No comments

Add yours