Două tabere pentru copii cu autism și familiile lor se desfășoară zilele acestea în județul Brașov

În perioadele 12 — 17 iulie și 19 — 24 iulie se desfășoară, la Moeciu de Jos, în județul Brașov, două tabere destinate copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) dar și familiilor lor (părinți, frați și surori). Taberele sunt organizate după modelul Autism Society din Norvegia, un model funcțional și inovativ, care îmbină activități dedicate stimulării și integrării copiilor cu TSA, cu activități dedicate părinților dar și fraților tipici ai copiilor cu autism.

iStock_000015808363Large

Taberele sunt organizate de Fundația Romanian Angel Appeal în cadrul proiectului’ Întărirea serviciilor de consiliere și suport la nivel local pentru părinții copiilor și adolescenților cu TSA’, derulat din fonduri norvegiene.

Taberele se desfășoară în serii a câte 10 familii (20 de familii în total) și cuprind:

Activități pentru copiii cu autism (bricolaj, activități în aer liber, activități sportive etc.)

Activități pentru părinți (sesiuni informative cu privire la autism, gestionarea stresului, drepturile copiilor cu TSA și ale aparținătorilor, schimb de experiență între părinți, sesiuni de consiliere psihologică)

Activități pentru frați și surori ai copiilor cu autism (grup de suport, activități sportive în aer liber, punerea în scenă a unei piese de teatru etc.)

Activitățile sunt implementate cu sprijinul specialiștilor (terapeuți, psihologi, consultanți din Norvegia) și al profesioniștilor Fundației Romanian Angel Appeal.

Scopul acestui tip de tabără este să-i ajute pe părinți să dezvolte o capacitate crescută de a gestiona stresul și depresia generate de afecțiunea copilului, să aibă o capacitate crescută de mobilizare a resurselor personale și din comunitate, o capacitate îmbunătățită de a relaționa cu copiii (tipici sau cu autism), toate aceste lucruri influențând pozitiv, pe termen lung, șansele de integrare ale copilului cu TSA.

Proiectul ‘Întărirea serviciilor de consiliere și suport la nivel local pentru părinții copiilor și adolescenților cu TSA’ a început la 1 iulie 2014, are o durată de 22 de luni și este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours