”Curățenia de toamnă”, un proiect devenit realitate cu ajutorul a mii de elevi!

Toamna nu este doar perioada în care se ”numără” bobocii ori se adună roadele pământului, ci este momentul în care mii de elevi, dar nu numai, ies la treabă, pentru a proteja mediul înconjurător.

ad

Astfel, în cadrul campaniei ”Curățenia de toamnă”, ce se desfășoară pe tot parcursul acestei luni, au avut loc numeroase acțiuni de voluntariat, la care au luat parte grupurile ECO din unitățile de învățământ din municipiul Bistrița.

”Curățenia de toamnă” este o campanie inedită, prin care se dorește igienizarea mediului înconjurător, motiv pentru care 12 unități școlare și-au arătat disponibilitatea de a strânge gunoaiele din parcuri, păduri ori alte zone, precum Parcul “Eroilor”, Parcul „Casa Alba”, Parcul „Mihai Eminescu”, locul de joacă din str. Octavian Goga nr. 1, Parcul „Florilor”, locul de joacă din b-dul Decebal, nr. 42, locul de joacă din Parcul Municipal, Parcul ”Tineretului”, parcul din Piața Centrală, locul de joacă din b-dul Independenței, nr. 1.

Programul „Curăţenia de toamna” se desfăşoară în perioada 1 noiembrie – 22 noiembrie 2014, iar compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Integrare Europeană a organizat, până la dată de 14 noiembrie 2014, cinci acţiuni de voluntariat cu participarea elevilor de la următoarele unităţi de învăţământ ale municipiului Bistriţa: Şcoală gimnazială „Lucian Blaga” în Parcul „Casă Albă”, Şcoală Gimnazială ”Andrei Mureşanu” în locul de joacă din B-dul Decebal nr. 42, Şcoală Gimnazială nr. 1 în locul de joacă din str. O. Goga nr. 1, Liceul Tehnologic de Servicii în Parcul ”Mihai Eminescu”, Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 1 în locul de joacă din Parcul Municipal.

Înainte de a participa la acțiunile organizate, grupurile ce s-au implicat în campanie au fost instruite cu privire la modalitatea în care se face colectarea selectivă a deşeurilor. La cel mai apropiat punct de colectare a deşeurilor faţă de locul ecologizat s-a realizat o demonstraţie practică a felului în care se depozitează corect deşeurile în pubelele semiingropate, iar elevii s-au arătat dispuşi să corecteze comportamentul greşit atât al lor, cât şi al persoanelor care depozitează incorect deşeurile la pubele.

Sursa: www.bistriteanul.ro

Sursa foto: http://adevarul.ro

Share this post

No comments

Add yours