Tinerii, Lideri ai Mileniului Trei! TENARIS-LMT, un program ce clădește cariere de success!

Începând cu luna noiembrie a acestui an, Asociația Clubul Liderii Mileniului Trei, în colaborare cu TenarisSilcotub, lansează programul ”TENARIS-LMT”, ce se află la cea de-a noua ediție și care își propune să ajute tinerii să-și construiască cariere de succes.

265558_199860643399107_6813601_o

În cadrul acestui proiect, nu mai puțin de 180 de elevi din 10 licee din Zalău, Călărași și Câmpina vor avea posibilitatea de a participa la cursuri de dezvoltare personală ce îi vor ajuta să se dezvolte în plan profesional. Mai exact, ei vor deprinde abilități și competențe precum inteligența emoțională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluționarea conflictelor, managementul diversității și al schimbării, leadership,

Tema acestui an este „2014-2015 – anul consacrării elevilor-traineri TENARIS-LMT”, căci acest program va utiliza ca normă curentă practica de succes de anul trecut, astfel încât 20 de absolvenți ai modulelor semestrului I vor fi selecționați pentru a deveni elevi-traineri și a lucra în această calitate cu 120 de colegi, în cursul semestrului al II-lea al anului școlar 2014-2015.

În total, 300 de elevi din Zalău, Călărași și Câmpina vor participa, în calitate de cursanți, în programul de educație non-formală „Liderii Mileniului Trei”, derulat în parteneriat cu Asociaţia Clubul Liderii Mileniului Trei și cu sprijinul  Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

„Experienţa de elev-trainer LMT m-a adus pe o scenă fără precedent în sfera educației româneşti, aceea de a-mi împărtăşi cunoştinţele cu oameni de vârsta mea, prieteni și colegi, lucru puţin sau chiar deloc încurajat de sistemul educaţional actual”, a mărturisit George Cimpoieș, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național Silvania Zalău, elev-trainer în anul școlar 2013‑2014.

În cadrul acestei ediții, vor participa elevi de la: Colegiul Național Silvania,  Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazul” și „Voievodul Gelu”, precum și de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” – Zalău; Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Grupul Școlar „Danubius” și Colegiul Economic – Călărași; și, respectiv, Colegiul Național „N. Grigorescu” Câmpina. Traineri ai programului sunt  profesori ai acestor școli și elevi-traineri, absolvenți ai edițiilor anterioare LMT.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică. Compania deţine în România unităţi de producţie la Zalău, Călăraşi și Câmpina și un centru de servicii în Ploieşti.

Sursa: www.adevărul.ro

Sursa foto: Facebook

Share this post

No comments

Add yours