Ziua Internațională a Apei, sărbătorită cu fast în România și în toate colțurile lumii

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită în toate colțurile lumii la sfârșitul acestei săptămâni, iar Fundaţia We Are Water, al cărui principal obiectiv vizează promovarea unei noi abordări a apei că resursă, a planificat organizarea unei serii de evenimente în întreagă lume.

ziua-mondiala-a-apei-1

Astfel, în acest an, fundația a demarat numeroase acțiuni pentru a spori nivelul de informare și de conștientizare a resurselor de apă ca element central în dezvoltarea sustenabilă şi efectele pe care schimbările climatice le au asupra acesteia. C

La fel ca şi în anii anteriori, Fundaţia a adus în centrul oraşelor un perete ce ilustrează lumea prin puncte gri, ce au nevoie să fie acoperite de picături de apă. Scopul acţiunii este de a ilustra simbolic, cum fiecare dintre noi poate lua atitudine pentru dreptul uman la apă, inaccesibil pentru milioane de oameni în lume.

Fundaţia a organizat, de asemenea, în Barcelona, împreună cu Asociaţia de Meteorologie, workshop-uri pe tema „Percepţia socială asupra apei şi climei” în zilele de 19 şi 20 martie. În aceeaşi perioada, în cele patru Galerii Roca din Lisabona, Londra, Shanghai şi Madrid specialişti în resursele apei şi meteorologie au susținut conferinţe publice dedicate temei.

Share this post

No comments

Add yours