Sprijin uriaș pentru profesori: BRD oferă 120.000 de lei pentru cadrele didactice de științe exacte

În ziua de astăzi, când numeroase persoane, atât profesori, cât și părinți, se plâng că nu se investește în educație, BRD – Groupe Societe Generale, împreună cu Romanian-American Foundation și Fundația Comunitară București au lansat un proiect inedit, prin intermediul căruia oferă finațări de 120.000 de lei.

prof

Mai exact, prin intermediul Fondului Științescu vor fi recompensați profesorii din sectoarele 2,3,4 și 6, care stimulează pasiunea elevilor pentru ştiinţele exacte, adică cei care promovează matematica, fizica, chimia, biologia şi informatica. Astfel, cele trei companii oferă finanţări în valoare totală de 120.000 de lei, iar valoarea unui proiect pentru unul din obiectele de studiu poate fi între 5.000 şi 10.000 de lei.

”Proiectele interdisciplinare sunt încurajate să participe, primind puncte suplimentare în evaluare şi un buget suplimentar (multiplu de 5.000 şi 10.000 de lei, în funcţie de numărul disciplinelor implicate)”, spun reprezentanţii proiectului.

Toți profesorii care își doresc să participle la procesul de selecție, trebuie să completeze un un formular online, disponibil pe www.bucureşti.stiintescu.ro Un juriu independent, format din persoane cu experienţă în diverse domenii corelate cu ştiinţele exacte, va alege proiectele care corespund criteriilor de selecţie. Perioada de primire a propunerilor de proiecte este între 20 februarie şi 19 martie 2015.

Ulterior, până la 20 aprilie, vor fi făcute publice, iar finanțările vor fi acordate în perioada imediat următoare, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru ca proiectele să poată fi puse în practică în perioada 20 aprilie – 31 iulie 2015.

Sursa: știriong.ro

Share this post

No comments

Add yours