Salvați Copiii România luptă împotriva violenței asupra copiilor

În ciuda faptului că în România, legea interzice folosirea pedepselor fizice asupra copiilor, anual, mii de părinți utilizează această metodă înfiorătoare asupra prichindeilor, motiv pentru care potrivit statisticilor aproape 63% dintre aceștia au mărturisit că sunt abuzați acasă.

copiii

 Sărăcia, nivelul de educație scăzut, lipsa de informaţii cu privire la drepturile copilului, protecţia copilului şi metodele alternative de creştere şi educare a copiilor sunt doar câţiva dintre factorii de risc pentru apariţia de comportamente cu impact negativ asupra dezvoltării copiilor.

 De asemenea, numeroși copii sunt expuși la violenţă în propriile familii, în mod regulat, prin asistarea la conflicte violente şi certuri între părinţi, încalcă reglementările în vigoare cu privire la protecţia copilului, motiv pentru care pot afecta în mod grav bunăstarea acestuia, dezvoltarea personală şi interacţiunea socială în copilărie şi în viaţa de adult.

Tocmai de aceea, asociația ”Salvați Copiii România” a lansat cel mai amplu studiu privind abuzurile împotriva copiilor realizat în România ultimilor zece ani. Conform studiului, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic.

Salvaţi Copiii, prin campaniile desfăşurate, urmăreşte conştientizarea violenţei împotriva copiilor din societatea românească, generarea unei schimbări de atitudine faţă de această violenţă, precum şi generarea unei schimbări de paradigmă în educaţia copiilor, prin: înlocuirea practicilor violente cu metode educaţionale pozitive, respectarea copilului în locul umilirii lui, renunţarea la indiferenţă şi acceptare faţă de violenţa împotriva copiilor.

 Sursa/Foto: salvaticopiii.ro

Share this post

No comments

Add yours