Orange, inițiativă inedită: A digitalizat aproape 12.000 de pagini din două biblioteci

Accesul la educație este mult mai facil acum, grație ajutorului oferit de Orange. Cu sprijinul a peste 130 de voluntari ai companiei, dar și cu 70 de tineri din ONG-uri și mediul universitar au fost digitalizate aproape 12 000 de pagini din două mari biblioteci.

orange-logo-2

Astfel, cu ajutorul a peste 200 de oameni, nu mai puțin de 1 429 de materiale, din fondul Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj au fost digitalizate, fiind acum accesibile publicului larg. Ba mai mult, o parte dintre materiale au fost realizate inclusiv în format audio pentru a fi disponibile persoanelor cu dizabilităţi de vedere.

În urma acestei acțiuni, voluntarii din București au scanat şi au catalogat materiale din colecţiile Bibliotecii Naţionale a României, adunate sub denumirea de „Istorie bucureşteană”, precum şi cărţi poştale cu Bucureştiul vechi şi alte oraşe din România, o parte dintre aceste documente fiind convertite în format audio pentru persoanele cu dizabilităţi dOrange_digitalizaree vedere.

De asemenea, în Cluj, voluntarii au digitalizat documente de corespondenţă ale unor personalităţi clujene, precum Emil Isac şi Aurel Isac, şi articole publicate în presă de Emil Isac. După scanare, cărţile au fost incluse în catalogul bibliotecilor şi apoi încărcate pe site-urile acestora, într-o secţiune specială dedicată proiectului Orange, de unde pot fi accesate de publicul larg.

Prin intermediul acestei acțiuni, Orange și-a propus ca în colaborare cu Biblioteca Naţională a României şi Biblioteca Judeţeană din Cluj, să facă un prim pas în păstrarea cărţilor şi în format electronic şi audio pentru un public mult mai larg.

Sursa: www.agora.ro

Sursa foto: orange.ro

Share this post

No comments

Add yours