Opt fundații comunitare cer ajutor! Profesioniști voluntari caută soluții pentru problemele lor pe 27 martie

Ai cunoștințe de marketing, comunicare, vânzări, IT sau management? Ai spirit civic și îți dorești să împărtășești cu alții informațiile pe care le cunoști? Atunci nu mai pierde timpul și alătură-te ca voluntar în proiectul ”8 hours overtime for a good cause”.

8-fundatii-comunitare-pregatesc-o-seara-de-lucru-peste-program-pentru-profesionisti-voluntari-5101

Desfășurat în opt orașe din țară, Bacău, Brașov, București, Cluj, Iași, Ploiești, Covasna și Sibiu, ”8 hours overtime for a good cause” este un eveniment international inedit, prin care profesionişti din diverse domenii rezolvă probleme ale organizaţiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program.

Astfel, prin intermediul acestui demers, optfundaţii comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizaţiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesionişti din diferite domenii. Apelul naţional de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie – 6 februarie. Selecţia organizaţiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 oraşe, iar organizaţiile câştigătoare vor fi anunţate până la finele lunii februarie. Evenimentul, aflat la a două ediţie în România, are loc pe 27 martie, după 7 seara.

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesionişti din diferite domenii şi ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor şi pentru creşterea capacităţii organizaţiei. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniştilor să doneze o seară din timpul lor şi ceea ce au mai de valoare – experienţă profesională. Echipele de voluntari pot fi specialişti în marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Cele 8 fundaţii comunitare din ţară care participa la acest eveniment naţional sunt:

– Fundaţia Comunitară Bucureşti, va selecta între 5 şi 7 proiecte (www.bucureşti.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Bacău va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.bacău.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Braşov va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.braşov.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Cluj va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.cluj.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Iaşi va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.iaşi.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Ploieşti va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.ploieşti.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Sibiu va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.sibiu.8-i.ro);

– Fundaţia Comunitară Covansa va selecta între 3 şi 5 proiecte (www.covasna.8-i.ro).

Acest eveniment nu este la prima ediție. Anul trecut, ”8 hours overtime for a good cause” s-a desfăşurat simultan în 16 oraşe din lume. Ba mai mult, în Bucureşti, evenimentul a adunat 9 echipe de voluntari specialişti care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizaţii non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor şi a organizaţiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Evenimentul este organizat la Bucureşti în parteneriat cu Asociaţia Envision şi People for Sport. Pentru mai multe informaţii despre 8 hours overtime for a good cause: http://bucureşti.8-i.ro

Sursa: http://galasocietatiicivile.ro

Share this post

No comments

Add yours