Reciclăm cu spor! Recolamp a adunat 476 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat

În ciuda faptului că noi, românii, mai avem de învățat la categoria reciclat, compania Recolamp a reușit să colecteze anul trecut nu mai puțin de 476 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat.

Style: "70's look"

Astfel, în urma acestei reușite, compania și-a îndeplinit ţintă europeană de colectare de 40%, din media cantităţilor puse pe piaţă în ultimii doi ani de către producătorii participanţi.

În 2014, Recolamp a reprezentat 164 de producători/importatori de echipamente de iluminat, iar în numele participanţilor săi, asociaţia a colectat 476 de tone deşeuri din surse şi corpuri de iluminat.

”Anul trecut, în medie, am ridicat deşeuri de echipamente de surse de iluminat de la 372 de generatori de deşeuri din întreagă ţară. Am reuşit acest lucru datorită Protocoalelor de Colaborare pe care le avem încheiate cu peste 9.900 de locaţii – clădiri de birouri, platforme industriale, magazine, spitale, primarii, firme care se ocupă cu iluminat stradal şi aşa mai departe. Când containerele sunt pline cu deşeuri, în maxim 10 zile lucrătoare, un colector autorizat le ridică şi lasă, la schimb, noi recipiente pentru a fi utilizate în continuare”, a declarat Bela Kovacs, Director General al Recolamp.

Tot în același an, Recolamp a produs, a distribuit și a avut în utilizare la diverși parteneri, generatori de deşeuri, 17.000 de recipiente pentru colectarea deşeurilor.

Orice companie din România poate solicita containere personalizate şi poate beneficia de infrastructură naţională de colectare dezvoltată de Asociaţie, iar colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizaţia asigurând preluarea deşeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăţi de becuri şi/sau tuburi fluorescente.

Sursa: evz.ro

Share this post

No comments

Add yours