Mercedes-Benz și Salvați Copiii continuă programul educațional Mobile Kids

Compania Mercedes-Benz România, în colaborare cu Organizația Salvați Copiii organizează cea de-a patra ediție a programului educațional Mobile Kids, o inițiativă marca Daimler.

mercedes

 Astfel, în perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece şcoli din Bucureşti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranţa rutieră.

„Mercedes-Benz este un promotor al siguranței rutiere, iar inițiativa Mobile Kids a luat naștere tocmai din dorința de a contribui la formarea unei culturi despre responsabilitatea în trafic. Este important ca cei mici să fie responsabilizați încă de la vârste fragede în ceea ce privește normele de circulție rutieră, iar programul Mobile Kids vine tocmai în sprijinul copiilor. Încă de la prima ediție în România rezultatele au fost pozitive, astfel că ne-am propus ca an de an să organizam această inițiativă în şcoli, alături de de Organizaţia Salvaţi Copiii și MOKI, mascota programului”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Programul implică o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Publicul vizat este cel al copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, scopul fiind acela de a-i responsabiliza în trafic și de a adopta un comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. În acest sens, mascota programului, MOKI, este prezentă în sălile de curs și îi motivează pe copii prin jocuri și materiale educative. Până în prezent, peste 6000 de copii au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Din 2013, lecţiile de siguranţă rutieră sunt disponibile şi online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Clipurile au ca subiect acțiuni legate de siguranța rutieră prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton, purtarea centurii de siguranță. Instalarea unui scaun special în mașină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulați cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Sursa: topgear.ro

Share this post

No comments

Add yours