”Duelul minții”, un concurs inedit, prin intermediul căruia copiii au învățat șah

Un sport deosebit de greu, ce îți pune la contribuție mintea. Așa este descris șahul de numeroase persoane, iar acum, datorită companiei Freescale România, mai mulți prichindei au avut ocazia să descopere șahul.

P1090270

Timp de două luni și jumătate, 25 de copii beneficiari ai Centrului Comunitar Ghencea al Asociației Sfântul Ștefan au învățat șah de la profesioniști și alți voluntari. Cu sprijinul companiei Freescale, în colaborare cu Fundația United Way România, aceștia au învăţat regulile jocului şi s-au pregătit intens, alături de angajaţii voluntari şi antrenorii de la Asociaţia Clubul Sportiv Master Mind Bucureşti.

Ulterior, după 16 lecții intense, a avut loc competiţia finală, „Duelul minţii”, ce s-a desfăşurat în sistem elveţian, timp de aproximativ 3 ore, la sediul Freescale România.

Pe toată durata concursului, cei mici au fost îndrumați de antrenorul Federaţiei Române de Şah, Constatin Ionescu şi pe Tiberiu Georgescu, care, la doar 23 de ani, deţine titlul de Maestru Internaţional.

„Este o iniţiativa lăudabilă, o mare bucurie şi un gest deosebit de a susţine copiii să înveţe şah. Cei care ajung să se îndrăgostească de şah devin oameni mai lucizi, mai calculaţi, mai puţin impulsivi şi mai calzi, pentru că reuşesc să empatizeze cu celălalt jucător. Aceşti copii au prins apetitul şahului şi fi minunat că această iniţiativa să meargă mai departe”, a declarat Constantin Ionescu, actualul antrenor al Federaţiei Române de Şah.

La finalul competiţiei 9 copii cu vârste între 8 şi 14 ani au fost desemnaţi câştigători şi au fost premiaţi cu diplome, trofee, seturi şi cărţi de şah. De asemenea, toţi copiii au primit cadou un set de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru iarnă şi au luat prânzul împreună cu voluntarii şi invitaţii.

Sursa: www.agora.ro

Foto: romaniapozitiva.ro

Share this post

No comments

Add yours