Peste 17.000 de lei strânşi la Târgu Secuiesc, în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”

Peste 17.000 de lei au fost colectaţi în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul Târgu Secuiesc, cu aproape 10.000 mai mult decât şi-au propus organizatorii, a anunţat luni, conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna.

Pedaleaza-pentru-un-scop-bun-Targu-Secuiesc-iunie-2015-3-685x320

„La această acţiune au participat peste 600 de persoane care, în trei ore şi jumătate, au parcurs 1.978 de ture, însumând 8.042 de kilometri şi au strâns 17.875 lei, faţă de 7.000 de lei cât era propus să se strângă în cadrul acţiunii”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Conducerea Fundaţiei Comunitare subliniază, de asemenea, că acţiunea de la Târgu Secuiesc reprezintă un record în ceea ce priveşte numărul de participanţi, aceasta fiind susţinută de mai multe fabrici din zonă care au mobilizat aproape 500 de angajaţi şi familiile acestora. Banii colectaţi vor fi folosiţi pentru construirea unui teren de joacă pentru copii.

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată de Fundaţia Comunitară Covasna în urmă cu trei ani, iar în ediţiile precedente desfăşurate la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc au participat aproape 500 de ciclişti, care au străbătut cumulat peste 8.000 de kilometri. Fiecare tură cu bicicleta a fost autentificată la punctele de control şi recompensate cu bani de către sponsori în funcţie de lungimea parcursă, iar în urma acestor campanii s-au adunat peste 30.000 de lei care au fost folosiţi pentru finanţarea unor proiecte comunitare, cum ar fi sprijinirea sportivilor talentaţi, protejarea pădurilor, iniţierea copiilor în arte marţiale, sprijinirea serviciului de îngrijire a bolnavilor şi vârstnicilor la domiciliu şi amenajarea unor parcuri sportive. Directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, a declarat că această campanie are şi scopul de a implica şi responsabiliza membrii comunităţii, de a-i determina să facă mişcare şi de a reduce poluarea.

Sursa: covasnamedia.ro

Share this post

No comments

Add yours