Crucea Roșie, ajutor pentru mamele nevoiașe din Tulcea! Va distribui lapte praf

Începutul noului an vine cu o veste bună pentru mamele nevoiașe din Tulcea, deoarece Crucea Roșie a decis să distribuie, gratuit, lapte praf, grație unui proiect inedit.

children-milk

Astfel, în urma unei campanii deosebite, ce a fost lansată în luna octombrie a anului trecut, femeile fără posibilități materiale, care au devenit mame de curând, vor primi lapte praf până în luna martie 2015.

”Lactovit pentru sugari” este un program inedit, ce a fost extins până în luna martie 2015, din cauza numărului mare de solicitări venite din partea mămicilor nevoiaşe, ai căror bebeluşi au primit recomandare din partea medicilor de familie de a fi alimentaţi, integral sau parţial, cu lapte praf.

Deocamdată, au fost distribuite 386 de cutii cu lapte praf atât pentru bebeluşii din municipiul Tulcea, cât şi pentru cei din localităţile Horia şi Smârdan. Beneficiarii au fost selectaţi cu sprijinul autorităţilor locale, criteriul de baza fiind că venitul lunar, pe membru de familie, să nu depăşească 300 de lei.

Conceput pe fondul unor deficienţe semnalate în distribuţia laptelui praf asigurat de stat, proiectul, în valoare totală de 9.300 lei, a fost finanantat din sumele colectate în urnele amplasate în mai multe centre comerciale din municipiul Tulcea.

Share this post

No comments

Add yours