Fundația PACT va investi în șase localități rurale din sud-estul României

”Activ prin comunitatea noastră” este un proiect inedit, desfășurat de către Fundația PACT, în cadrul căruia oamenii cu inițiativă din localitățile Mircea Vodă și Viziru (Brăila), Mircea Vodă și comuna 23 August, sat Moșneni ( Constanța), Mahmudia și Sfântu Gheorghe (Tulcea) vor contribui la dezvoltarea comunității.

poza-arhiva-575x383

Astfel, timp de 14 luni, membrii comunităţilor din cele şase localităţi rurale selectate vor forma grupuri de iniţiativa, vor participa la sesiuni de instruire şi consultanţă şi vor beneficia de prezenţa în comunitate a unui facilitator care îi va sprijini să pună în practică un proiect comunitar.

Fiecare grup de iniţiativa va primi de la Fundaţia PACT câte 5.000 de lei pentru implementarea proiectelor ce pot schimbă condiţiile de viaţă din comunităţile lor.

În cadrul sesiunilor de instruire şi a atelierelor de lucru la care vor participa, membrii grupurilor de iniţiativa vor învaţă elemente de evaluare a nevoilor în comunitate, planificare de proiect, management de proiect, instrumente de comunicare, metode de promovare, mobilizare de resurse şi strângere de fonduri. Abilităţile dobândite în cadrul acestor instruiri au rolul de a sprijini activitatea grupurilor în comunitate în timpul proiectului, dar şi pe viitor. Pe parcursul celor 14 luni, grupurile de iniţiativa selectate vor deveni actori activi în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte şi prin acţiunile lor vor contribui la producerea unor schimbări pozitive în localităţile unde trăiesc”, declara Georgiana Cune, manager de proiect la Fundaţia PACT.

„Activ pentru comunitatea noastră” este o continuare a programului de formare de organizaţii comunitare “Învăţare, Participare, Încredere”, derulat anterior de echipa extinsă a Fundaţiei PACT pe parcursul a cinci runde, în perioada 2002 – 2012. În cadrul acestui program s-au derulat procese de dezvoltare comunitară în peste 100 de localităţi rurale şi urbane mici-medii din sudul României, care au contribuit la formarea de organizaţii comunitare active.

Activă în domeniul dezvoltării comunitare în 19 județe din sud-vestul, sudul și sud estul țării, Fundația PACT sprijină oameni cu iniţiativa din comunităţile mici din sudul României să construiască o viaţă mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanţă şi finanţare. Cetăţenii din aceste comunităţi formează organizaţii comunitare care identifica şi mobilizează resurse şi acţionează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă.

Sursa: romaniapozitiva.ro

Share this post

No comments

Add yours