Proiectul ”Primul pas, un salt înainte” a ajuns la final

La doar câteva luni de când s-a încheiat concursul din Miercurea Ciuc al programului de responsabilitate Heineken pentru Comunități, ediția 2014, Asociația Pro Nicolești Ciuc anunță finalizarea proiectului ”Primul pas, un salt înainte”, care a beneficiat de 80.000 RON.

LOGO HEINEKEN PENTRU COMUNITATI 2012

În urma acestui demers, Asociaţia Pro Nicolesti Ciuc a format o comunitate puternică în satul Nicolesti, prin crearea unei atitudini civice pro-active a membrilor comunităţii locale şi participarea tuturor generaţiilor din comunitate la activităţile cotidiene ale acesteia.

Mai exact, prin intermediul acestei campanii a fost creat un centru comunitar în satul Nicolesti, aflat în sediul Casei de Cultură Nicolesti, care oferă gratuit o serie de activităţi împărţite pe toate categoriile de vârstă ( jocuri pentru preşcolari, programele educaţionale de tip ”after school” pentru elevi, cluburile lingvistice, cluburile pentru părinţi şi vârstnici, cursurile IT şi de orientare profesională pentru membrii tineri ai comunităţii locale şi centrul de informare şi promovare a turismului rural local).

De asemenea, zona de agreement Eger a fost finalizată și urmează a fi data în folosință în primăvara acestui an și va cuprinde un loc de joacă pentru copii, două terenuri de fotbal, un grup sanitar şi parcare. Totodată locaţia le va oferi membrilor comunităţii posibilitatea de a organiza picnicuri, punându-le acestora la dispoziţie toată infrastructură necesară.

”Prin proiectul Primul pas, un salt înainte, ne-am propus să venim mai aproape de comunitatea din care facem parte şi să contribuim la crearea unui nucleu comunitar format în jurul ideii de dezvoltare şi implicare comunitară. Credem că prin ambele componente atinse de proiect vom reuşi să ne atingem cu succes aceste obiective şi să contribuim la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din comunitatea din care facem parte”, spune Sarolta Demeter, preşedintele Asociaţiei Pro Nicolesti Ciuc.

Lansată în luna iulie a anului 2013, Asociația Pro Nicolești Ciuc s-a implicat, de-a lungul timpului, în organizarea a peste 40 de activităţi punctuale şi programe destinate comunităţii locale, prin intermediul cărora a reuşit să aducă mai aproape membrii comunităţii din care face parte şi în care îşi desfăşoară activitatea.

Sursa:

Share this post

No comments

Add yours