Tineri gardieni ai mediului, în vizită la fabrica de ciment Carpatcemen de la Fieni

Momente inedite au trait câțiva elevi de la Liceul Tehnologic ”Aurel Rainu”, care au fost în vizită la fabrica de ciment Carpatcemenet de la Fieni.

CARPATCEMENTbbb

”Tineri gardieni ai mediului”, înarmați cu entuziasm și dorință de muncă, cei șase tineri care au luat parte la cea de-a treia ediție a proiectului au verificat indicatorii de mediu din fabrică și au pus accent pe informarea comunităţii despre performanţele de mediu ale fabricii Carpatcement Fieni, ei având acces la datele măsurate, precum şi la instrumentele care asigura monitorizarea continuă.

Ne dorim că oamenii să ştie că lucrurile în fabrică s-au schimbat în bine. Considerăm că e nevoie să informăm în mod corect comunitatea despre impactul operaţiunilor noastre, iar prin proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” oferim această posibilitate. Copiii de la liceul din Fieni vin pentru al doilea an consecutiv în fabrică să măsoare indicatorii de mediu. Valorile acestora sunt apoi comunicate în media locală pentru că toată lumea să aibă acces la ele şi să observe că sunt în limitele impuse de legislaţie”, a declarat Cristian Voinitchi, director al fabricii de ciment Fieni.

Camera de comandă, dar și alte încăperi din care este controlată activitatea în fabrica de ciment au fost vizitate de tinerii care au ascultat cu atenție informațiile furnizate de responsabilul de mediu al fabricii, care le-a explicat atent toate procesele şi procedurile de măsurare a indicatorilor de mediu, pentru că, mai apoi, elevii să poată interpreta indicatorii de mediu.

Sursa: tvpartener.ro/

Share this post

No comments

Add yours