Copiii cu autism pot beneficia de terapie GRATUITĂ cu sprijinul Asociației Help Autism

Asociația Help Autism sprijină copiii cu bolnavi, astfel că 25 de prichindei cu tulburare de spectru autist din Bucureşti şi împrejurimi, care provin din familii defavorizate, pot beneficia, timp de un an, de terapie, prin intermediul programului ”Părinte pentru Părinte”.

Autism1

Astfel, părinții care nu dispun de bani pentru a plăti terapia copiilor pot depune dosare de înscriere în program până pe 27 februarie 2015, urmând apoi ca persoanele alese să înceapă tratamentul.

”Părinte pentru părinte” este un program inedit, ce a fost lansat în 2014. Atunci, 15 copii din Bucureşti şi împrejurimi au primit gratuit servicii terapeutice individuale, prin implicarea financiară a părinţilor Asociaţiei Help Autism. Astfel, s-au alocat 30.000 Euro – bani ce provin din eforturile de strângere de fonduri realizate în 2013 de 180 părinţi, iar prin alăturarea unor sponsori precum Mobexpert numărul de copii care a primit anul trecut o prima şansă la viaţă independenţa prin programul „Părinte pentru Părinte” a crescut la 22.

Anul acesta, Asociația Help Autism, alături de cei 240 de părinți beneficiari ai organizației pun la dispoziție fonduri în valoare de 45.000 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru terapia a 25 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani.

Timp de un an, aceștia vor urma programe individualizate de terapie în centrele Help Autism sub îndrumarea psihologilor şi vor participa la toate programele de socializare şi educaţie spre independenţa desfăşurate de Asociaţia Help Autism.

Înscrierea în program de către familiile care solicită susţinere se face în doi paşi: completarea formularului de înscriere din pagină www.helpautism.ro şi depunerea dosarelor cu documente justificatoare online la contact@helpautism.ro, prin poştă sau fizic, la Centrul HelpAutism, situat pe Str. Delea Nouă nr. 36, până pe 27 februarie 2015.

Sursa: stiriong.ro

Share this post

No comments

Add yours