Moșul vine cu locuri de muncă pentru oamenii nevoiași! S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil lansează o campanie deosebită

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, mii de oameni nevoiași simt mai acut lipsurile și sunt copleșiți de griji, motiv pentru care șase organizații non-profit din România și Grecia s-au gândit să le vină în ajutor lansând un proiect inedit.

foto-economie-sociala

 S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil este un program deosebit, ce are ca scop înfiinţarea a 11 structuri de economie socială în cadrul regiunilor Bucureşti-Ilfov, Sud-Est, Centru şi Sud-Muntenia, prin care se vor oferi 75 de noi locuri de muncă persoanelor din grupuri vulnerabile.

Astfel, în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, prin intermediul acestui program ce reuneşte în parteneriat şase organizaţii non-profit din România şi Grecia, vor fi create noi servicii şi oportunităţi de (re)integrare socio-profesională pentru persoane cu dificultăţi de integrare pe piaţă muncii.

Potrivit oficialilor, grupul ţintă al proiectului este format din 132 de persoane expuse situaţiilor de excludere şi marginalizare socială, între care persoane de etnie roma, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale, persoane afectate de sărăcie, care trăiesc din venitul minim garantat şi tineri care provin din instituţii de protecţia copilului.

”S.E:S. – Să Evoluăm Sustenabil este un proiect care propune un model de dezvoltare. O dezvoltare la care are acces orice persoană, oricât de vulnerabilă este, o persoană care vrea să muncească pentru a se întreţine şi a-şi susţine familia. Vom crea firme noi sau activităţi economice în cadrul organizaţiilor, afaceri mici aproape de beneficiari. Ne aşteptăm că aceia care vor lucra în aceste afaceri să fie şi acţionari, să împartă responsabilitatea şi grijă pentru un viitor sustenabil. Oamenii pentru care am proiectat aceste afaceri sunt tineri de peste 18 ani care au ieşit din sistemul de stat, mame singure, părinţi cu mulţi copii, victime ale violenţei în familie”, a declarat Daniela Vişoianu, Managerul de Proiect ”S.E:S. – Să Evoluăm Sustenabil”.

Prin implementarea proiectului, persoanele din acest grup vor fi angajate în forme de ocupare inovatoare, cu valoare socială şi vor dobândi cunoştinţe şi abilităţi specifice atât la nivel personal, cât şi profesional, contribuind la creşterea nivelului de trăi.

De asemenea, cele şase asociaţii partenere vor dezvoltă o nouă expertiză antreprenorială şi, prin intermediul schimbului transnaţional de experienţe şi bune practici, vor contribui la gestionarea eficientă a structurilor de economie socială nou înfiinţate.

Asociaţiile partenere în proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt: Asociaţia C4C – Communication for Community, Confederaţia Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi din Grecia, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, Centrul Parteneriat pentru Egalitate,Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă şi Asociaţia 4Career.

Sursa: comunicarepublica.ro

Share this post

No comments

Add yours