Fundația Multimedia crează locuri de muncă pentru români

România are viitor și nu unul sumbru așa cum ar spune unele ”guri rele”, ci unul ce pare să ”promită”, căci se anunță măsuri îmbucurătoare pentru români. Recent, Fundația Multimedia pentru Democrație Locală a demarat un proiect inedit, prin care se dorește crearea de noi locuri de muncă.

familie

”Rețeaua socială română de date” este un proiect inedit, demarat de această fundație, care își își propune să realizeze, să dezvolte și să consolideze capacitatea a 12 structuri ale economiei sociale, din 6 regiuni de dezvoltare ale României, în vederea creării de noi locuri de muncă pentru persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile: tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

Astfel, timp de 12 luni, în cadrul acestui proiect se va avea în vedere creșterea incluziunii sociale, prevenirea excluziunii de pe piață muncii și sprijinirea integrării în muncă a grupurilor vulnerabile aflate într-o situație precară în ceea ce privește accesul la educație și la un loc de muncă.

În același timp, proiectul ”Rețeaua socială română de date” susține dezvoltarea serviciilor sociale integrate, ce poate fi realizat numai prin formarea personalului din sistemul de asistență socială. De asemenea, este promovată economia socială, ca factor de integrare în societate a persoanelor care întâmpină dificultăți la angajare, prin intermediul unor evenimente de diseminare.

‘Rețeaua socială română de date’ este un proiect cofinanatat din Fondul Social european prin POSDRU 2007-2013, în cadrul Domeniului Major de Intervenție 6.1 ‘Dezvoltarea economiei sociale’.

Sursa: http://www.infopolitic.ro

Sursa foto: www.cariereonline.ro

Share this post

No comments

Add yours