BERD suplimentează fondurile pentru finanțarea energetică a IMM-urilor din România

Întreprinderile mici și mijlocii care investesc în proiecte de eficiență energetică și energie regenerabilă sunt susținute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a acordat recent, o nouă finanțare, în valoare de 15 milioane de euro.

bontonus-verdeBERD a acordat această sumă considerabilă Băncii Transilvania pentru a continua susținerea firmelor ce investesc în priecte energetice. Tranzacţia, care face parte din Facilitatea de Finanţare pentru Energie Sustenabilă a IMM-urilor din România (RoSEFF), este un instrument cheie al BERD pentru promovarea folosirii mai eficiente a energiei, ca modalitate de reducere a cheltuielilor şi de creştere a competitivităţii IMM-urilor.

Până acum, BERD a acordat 60 milioane de euro mai multor bănci din România, suma având aceeaşi destinaţie. De asemenea, împrumuturile de eficiență energetică beneficiază de asistenţă tehnică şi de stimulente financiare asigurate prin finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană.

“Pe măsură ce economia îşi revine, este timpul că IMM-urile să se concentreze pe modul în care pot deveni mai competitive, să reducă consumul de energie şi costurile aferente. Suntem încântaţi să ne extindem angajamentele în domeniul eficienţei energetice prin acordarea unui nou împrumut către Banca Transilvania”, spune Phil Bennett, Prim Vice Preşedintele BERD.

Nu este pentru prima data când BERD acordă un astfel de ajutor Băncii Transilvania. La sfârșitul anului 2012, această bancă a primit suma de 10 milioane de euro, sumă ce a fost folosită integral. Atunci, 34 de IMM-uri au investit în îmbunătăţirea eficienţei energetice, iar în urma acestor investiţii s-a obţinut o reducere a consumului de energie care depăşeşte echivalentul consumului pe timp de 1 an al tuturor gospodăriilor din Bucureşti. Investiţiile au generat, de asemenea, scăderea emisiilor de carbon cu aproximativ 890.000 de tone, reprezentând echivalentul emisiilor a 280.000 de maşini pe parcursul unui an.

 Sursa: www.wall-street.ro

Sursa foto: www.bontonus.ro

Share this post

No comments

Add yours