E.ON România, inițiativă inedită! Va contrui o Centrală Electrică Fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast

E.ON Energie România și TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de nu mai puțin de 1,9 milioane de euro, pentru realziarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are că obiectiv producerea și distribuția energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară și livrarea energiei produse la consumatorii racordați la centrală. Astfel, în cadrul acestui proiect, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperișul a 13 hale de producție și clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600.000 de tone pe an pe termen lung.

“TeraPlast urmărește obiective ambițioase pentru sustenabilitatea afacerii și suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluții fotovoltaice clienților interesați de eficientă energetică și de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internațional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienți și climă”, a declarat Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.

Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerințele totale de energie electrică ale TeraPlast.

Instalația aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea și analiză starea și rezultatele operaționale, atât local cât și de la distanță. Sistemele de pe acoperișurile de pe piață au o putere nominală de maxim 1,936 kilowați (kWp).

Share this post

No comments

Add yours