Campionii la Periaj Dentar și-au îndeplinit visele! Au săli de clasă frumoase și bine dotate!

Încrezători în forțele proprii și dornici de a-și îndeplini visele, mai mulți copii s-au înscris la campania ”Zâmbește România” și au câștigat Campionatul Național de Periaj, motiv pentru care acum se bucură de o atmosferă prietenoasă și modernă în sălile de clasă.

periaj

În urma acestei acțiuni, mai mulți copii din 10 școli și grădinițe din Brăila, Bacău, Oradea, Mioveni, Brașov, Sibiu și București au câștigat câte un premiu în valoare de 500 de euro, bani ce au fost folosiți pentru a-și dota sălile de clasă cu echipamente noi, utile în procesul de învățare.

„Laptopurile, imprimantele şi aparatele de fotografiat au fost în topul achiziţiilor cu ajutorul premiului din Campionat. Cea mai inedită investiţie a fost într-un spaţiu de joacă pentru o grădiniţă din Bacău”, spun iniţiatorii competiţiei.

Dedicat copiilor cu vârste de până la 14 ani, familiilor lor, claselor din școala primară și generală, Campionatul Național de Periaj a fost susținut de Aquafresh și a fost realizat în condițiile în care un studiu realizat recent a arătat că în continuare, în România, există o nevoie sporită de educație în ceea ce privește sănătatea orală.

Conform acestei cercetări, nu mai puțin de 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani au carii pe dintii temporari. Totodată, în medie, 3/4 din dinții afectaţi ai acestora prezintă carii netratate, în timp ce 4% din numărul de dinţi afectaţi au fost extraşi din cauza cariilor. În acest context, specialiştii atrag atenţia părinţilor că neglijarea şi netratarea dinţilor temporari poate să aibă consecinţe asupra dentiției definitive.

De asemenea, 4 din 10 copii de până la 14 ani au carii pe dinții definitivi, iar ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că acesta apar foarte devreme, la vârsta de șase ani. În plus, în multe dintre cazuri, ele nu sunt tratate, ceea ce înseamnă că starea generală a danturii este afectată încă de la o vârstă fragedă.

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro

Sursa foto: http://www.fungroup.ro

Share this post

No comments

Add yours