”O oră pentru democrație”, un proiect pentru schimbarea comunității

”O oră pentru democrație” a ajuns săptămâna trecută la Drobeta-Turnu Severin, unde echipa proiectului a efectuat prima vizită de lucru, alături de partenerii elvețieni

27

Astfel, în cadrul acestui eveniment, membrii echipei de proiect ‘O oră pentru democrație’ și elevii din cele trei licee partenere în cadrul cărora se desfășoară, pe parcursul celor 18 luni, primul proiect de educație din România, inspirat de modelul democrației participative elvețiene s-au întâlnit, în perioada 27-29 mai.

Doi dintre reprezentanții AREI Elveția Centrală au efectuat o vizită de lucru în Drobeta-Turnu Severin, pentru a-i cunoaște pe cei 210 de elevi implicați în proiect și a le oferi acestora mai multe detalii cu privire la activitățile implementate și beneficiile specifice democrației participative elvețiene.

‘Proiectul ‘O oră pentru democrație’ are o valoare personală, pentru mine ca și manager de proiect, pentru că se desfășoară chiar în orașul meu natal. Prezența noastră în mijlocul tinerilor din Drobeta — Turnu Severin este legată de importanța pe care o acordăm educației pentru democrație și susținerii tinerilor în afirmarea cu voce tare a intereselor acestora. Depinde doar de noi să facem din proiectul ‘O oră pentru democrație’ un exemplu al faptului că schimbarea comunității în care trăim începe în primul rând cu schimbarea noastră, a fiecăruia.’, a declarat Ion-Constantin Șolga, managerul proiectului.

În data de 28 mai, membrii echipei proiectului ‘O oră pentru democrație’ au avut întâlniri cu elevii și profesorii liceelor partenere — Colegiul Național Pedagogic ‘Ștefan Odobleja’, Colegiul Național ‘Gheorghe Țițeica’ și Colegiul Tehnic ‘Decebal’.

Membrii asociației MAIE și partenerii elvețieni au prezentat proiectul și au avut loc dezbateri în cadrul cărora elevii au menționat propriile așteptări față de proiect. La aceste întâlniri au participat și reprezentanți ai presei locale, care au realizat reportaje de la fața locului.

‘O oră pentru democrație’ este realizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, în parteneriat cu Asociația Româno-Elvețiană pentru Integrare și trei licee din Drobeta Turnu — Severin: Colegiul Național Pedagogic ‘Ștefan Odobleja’, Colegiul Național ‘Gheorghe Țițeica’ și Colegiul Tehnic ‘Decebal’.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours