Ajutor inedit! Fundaţia Olimpică Română lansează “Bursele de performanţă Allianz – Ţiriac”

Copiii românilor sunt extrem de talentați, însă lipsa posibilităților financiare îi determină să nu ajungă să-și îndeplinească cele mai aprige vise, iar de cele mai multe ori prichindeii pasionați de sport nu ajung să facă performanță, potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică.

image_ucam_burse_sportivi1

Astfel, având în vedere acest aspect, Fundaţia Olimpică Română lansează ”Bursele de performanţă Allianz – Ţiriac”, un proiect menit să vină în sprijinul tinerilor sportivi care au obţinut rezultate deosebite şi au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi urmă visul.

Copiii sunt mai mult susţinuţi de părinţi până ajung la loturile mari, unde sunt ajutaţi de federaţii, de Comitetul Olimpic. Până acolo au mult de tras. Dacă sunt sprijiniţi în felul în care o face Fundaţia Olimpică Română, atunci acest lucru îi ambiţionează mai mult să meargă mai departe, să treacă peste obstacole şi să ajungă acolo unde îşi doresc”, a declarat Alina Dumitru, campioană olimpică la judo.

Cu ajutorul oferit de federațiile sportive, 14 tineri sportivi vor beneficia, timp de un an, de o bursă lunară în valoare de 300 de Lei. Sporturile practicate de tinerii bursieri sunt: gimnastică artistică, tenis, lupte, judo, scrima, nataţie, patinaj artistic şi dans sportiv.

Share this post

No comments

Add yours