Proiect românesc finanţat de Google cu 25.000 de dolari

Asociația TechLounge se bucură de susținerea Google, căci de curând compania a decis finanțarea cu 25.000 de dolari pentru proiectul IoT4Girls, ce s-a aflat printre câştigătorii programului RISE Awards 2015, organizat de Google la nivel global.

google

”IoT4Girls” este un program inedit, ce se adresează elevelor de liceu și care are că scop promovarea informaticii în rândul adolescentelor, că obiectiv de carieră şi studii. Mai exact, prin intermediul acestuia, ele au șansa să programeze, într-un mod foarte practic şi distractiv, obiecte “smart”, adică vor dezvolta aplicaţii pentru gdgeturi pe care le vor putea purta sau care se conectează la mobil/calculator.

Gândit ca un loc de întâlnire pentru studenţi din domeniile informaticii şi ingineriei, tineri interesaţi de business, dezvoltatori, designeri şi antreprenori împărtăşesc idei şi schimbă câte un colţ de lume, TechLounge oferă oportunităţi pentru toți cei enumerați mai sus, dar şi suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs.

Numai anul acesta, prin intermediul programului RISE Award, Google a acordat granturi către 37 de organizaţii din 17 ţări, cu o valoare totală de 1,5 milioane dolari.

Sursa: mediafax.ro

Share this post

No comments

Add yours