Afacerile cu impact social sprijinite de Grupul Unicredit

Bucuresti, 9 septembrie 2015 – Castigatorii ”Competitiei pentru Intreprinderi Sociale”, editia 2015, organizata in colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated Solutions cu sprijinul Fundatiei NESsT Romania, au fost premiati.

 Sprijinul financiar se ridica la peste 80.000 de euro, bani care vor finanta 5 afaceri sociale castigatoare in editia de anul acesta si alte 3 afaceri din portofoliul Fundatiei NESst.

Unicredit

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai celor 5 afaceri sociale castigatoare, beneficiarii acestora si alte afaceri din portofoliul NESsT.

Castigatorii editiei de anul acesta au fost selectati dintr-un numar de 80 de aplicatii in urma evaluarii unui juriu de experti – reprezentanti ai retelei NESsT, ai retelei Business Advisory Network, parteneri din cadrul UniCredit Bank, Social Entrepreneurship Initiative and Foundation (SEIF), Zurich, Elvetia, si Fundatia Alaturi de Voi (ADV), Iasi, Romania si prin votul direct al aproximativ 750 de angajati din cadrul UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated Solutions in cadrul initiativei „Your Choice Your Project” organizata de UniCredit Foundation.

 

Pe scurt, castigatorii acestei editii sunt:

 

Made in Rosia Montana este o afacere care ofera femeilor din Rosia Montana surse alternative de venit prin productia si comercializarea obiectelor de design vestimentar din lana. Tica Darie, un tanar antreprenor local lucreaza deja cu 30 de femei din zona, carora si-a propus, prin finantarea primita, sa le mareasca venitul lunar de la 400 de lei la 800 de lei. Planurile lui de viitor includ dezvoltarea unei linii premium de produse in colaborare cu designeri romani si extinderea retelei de distributie.

 

Woodjoy, cu sediul in Targu Mures, este o companie care produce obiecte de mobilier si jocuri din lemn pentru copii. Finantarea primita ii va ajuta sa mareasca numarul angajatilor de la 9 la 17 – persoane cu dizabilitati si din categorii sociale dezavantajate.

 

Gradina Sociala AMURTEL din satul Poieni, judetul Buzau, se ocupa de integrarea sociala a copiilor si tinerilor aflati in centrul de plasament. Finantarea de la UniCredit ii va ajuta sa isi extinda gradina de legume, care are ca piata de desfacere peste 30 de clienti din zona urbana. Momentan gradina produce 5 tone de legume pe an si a creat deja 14 locuri de munca pentru persoanele vulnerabile din comunitate.

 

Asociatia Merci Charity Boutique din Bucuresti isi propune sa deschida primul concept store caritabil din Romania: Casuta Faptelor Bune. Atelierul va produce si comercializa produse provenite de la peste 50 de artisti si producatori locali, iar banii castigati vor merge catre copiii proveniti din familii defavorizate sau cu afectiuni oncologice.

 

Asociatia Phoenix Speranta din Medias, judetul Sibiu care are ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati. Cu finantarea primita vor dezvolta o intreprindere sociala care va produce si comercializa un sapun vegetal, produs la rece, care va fi distribuit pe piata HoReCa si magazinele naturiste. Atelierul va incadra in procesul de productie 6 persoane cu dizabilitati, iar banii vor merge catre sustinerea celor peste 100 de persoane aflate in prezent in grija asociatiei.

Parteneriatul dintre UniCredit Foundation, UniCredit Bank, UniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia NESsT a inceput in 2012 cu un obiectiv comun: sustinerea intreprinderilor sociale care permit accesul grupurilor dezavantajate la un venit constant care sa le asigure o viata decenta. De atunci, 17 intreprinderi sociale au fost sustinute cu peste 240,000 de Euro. Impactul social inseamna astazi peste 5.000 de beneficiari din 15 comunitati si peste 200 de locuri de munca create in cadrul intreprinderilor sociale finantate si a lantului lor de furnizori.

Pentru mai multe informatii: www.unicredit.ro

Share this post

No comments

Add yours