Invitație la cursa împotriva cancerului la sân: Marșul și Crosul Casiopeea va avea loc pe 26 septembrie

A 6-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea va avea loc pe 26 septembrie, în Parcul Izvor, cu susținerea unor personalități ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu sau Nicolai Tand, și alții.

Asociația Casiopeea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea celei de-a 6-a ediții a Marșului și Crosului Casiopeea, un cros umanitar a cărui taxă de înscriere se donează integral în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie. Marșul și Crosul Casiopeea, care susțin speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii, va avea loc în data de 26 septembrie 2015, în Parcul Izvor.  Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la fața locului chiar în ziua crosului, 26 septembrie, începând cu ora 08:30.

Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân, participanţii se pot înscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6–11 ani (fete și băieti)
  • adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)
  • femei +16 ani
  • bărbaţi +16 ani
  • marș (pentru toate vârstele)

Crosul Casiopeea este o acțiune umanitară exemplară bianuală, cu ediții la Brașov și București, care vizează mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donație de 1 până la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii și adolescenții înscriși, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult la acțiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară și consultație medicină generală, grație parteneriatului cu Clinica Anima.

 

Sub sloganul “Învingătorii poartă roz”, Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supraviețuitorii ei și încurajează recuparea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competiției sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj.

Roz este culoarea speranţei, a vieţii şi a optimismului, dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea. De la an la an, rezultatele acestei iniţiative sunt tot mai vizibile și arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională. În jur de 5-6.000 de femei se îmbolnăvesc anual, în România, de cancer la sân, din care peste jumătate suferă mastectomie, o dramă care ar putea fi evitată dacă s-ar efectua controale specializate la sân dintr-o fază incipientă.

In această acțiune deosebită se implică următorii:

Sponsori: Engie România, Nestle România, Decathlon, Groupe Renault, Groupama, Michelin, Up România, Finexpert, Veolia, CRH România, Arta Grafică, Erka Syergy Communication, Cinema Elvira Popescu, Institutul Francez, Ambasada Franței.

Organizatori: Casiopeea, CCIFER, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Primăria Municipiului București, Asociația Sportul Pentru Toți.

Parteneri media: România TV, Radio France International, Radio București Fm, Vibe Fm, Radio Trinitas, Ring, Avantaje, Blitz TV, Bucharest Hebdo, Business Woman, Kudika.ro, Ziare.com, Româniatv.net, Româniaresponsabilă.ro, Sănătate.rol.ro, Femina.rol.ro, Stiri.rol.ro, Sfatulmedicului.ro, Romedic.ro, Femei-în-Afaceri.ro.

Mai multe informatii pe site-ul www.casiopeea.org.

Share this post

No comments

Add yours