Proiectul Voluntar de profesie editia 2014 – 2015

În România, programul “Voluntar de profesie” a fost lansat în 2010. Prin acest program, voluntarii au posibilitatea de a se dedica profesional, timp de 9 luni, unei cauze susținute de Fundația Vodafone România: îmbunătățirea serviciilor medicale, încurajarea educației, prevenirea abandonului școlar și familial, stimularea voluntariatului, integrarea persoanelor cu nevoi speciale, servicii sociale pentru familii și vârstnici.

vodafone_poster

Fundația Vodafone România asigură timp de 9 luni salariile a 9 persoane care aleg să ia o pauză de la propria activitate profesională pentru a se dedica unei cauze sociale în cadrul unui ONG.

Programul se adresează tuturor celor care și-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizație non-profit, dar nu au avut ocazia, deoarece desfășurau un alt tip de activitate. Prin intermediul „World of Difference”, participanții au posibilitatea să ia o pauză de la activitatea obișnuită, pentru a se dedica unei cauze pe care ei o aleg.

Filozofia care stă la baza programului este aceea că fiecare persoană deține abilități și resurse prin care poate produce o schimbare în comunitate și poate aduce bucurie în viețile celorlalți.

Voluntarii ediției 2014 – 2015, ONG-urile pentru care au ales să lucreze și proiectele în care se implică:

  • Adrian Ghervasa, 35 de ani, kinetoterapeut – Fundația de Spirjin Comunitar, proiectul “Curajul de a merge mai departe”.
  • Mihai Alexandru Dinu, 26 de ani, specialist în comunicare – Asociația pentru Relații Comunitare, proiectul “Săptămâna generozității”.
  • Daniela Staicu, 30 de ani, economist – Asociația Merci Charity, proiectul “Zâna Merciluța”.
  • Georgeta Neacșu Roman, 38 de ani, jurnalist – Asociația Dăruiește Viața, proiectul “Am cancer. Încotro? Un ghid al bolnavului de cancer, pentru orientarea către soluțiile personalizate de tratament”.
  • Liviu Săndulescu, 41 de ani, regizor/producător – Asociația Inima Copiilor, proiectul “Producția video integrată în comunicarea asociației Inima Copiilor”.
  • Mirela Vișan, 38 de ani, filolog – Asociația Pavel, proiectul “Marionetoterapia”.
  • Cristina Anca Șerban, 33 de ani, jurnalist – Asociația Hercules, proiectul „Vizibilitate pentru sustenabilitate”.
  • Luiza Pop, 31 de ani, terapeut ocupațional – Asociația SM Speromax Alba Iulia, proiectul “Terapie ocupațională pentru scleroza multiplă”.
  • Elena Daria Tănasa, 25 de ani, specialist relații publice – Școala mamei junior, proiectul “Hidroterapie pentru copii și tineri cu dizabilități”.

sursa: vodafone.ro

Share this post

No comments

Add yours