Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită cu Apă FĂRĂ Plastic

Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită pe 5 iunie, iar cu această ocazie, Asociația Mai Bine organizează, în cadrul proiectului ”Apă fără plastic”, un eveniment public prin care atrage atenția asupra poluării cauzate de folosirea PET-urilor, în general, și a celor de la apa îmbuteliată, în particular.

512b8a2dd0417

Desfășurat în Parcul Copou, pe esplanada Casei de Cultură ”M. Ursachi”,  între orele 14:00 și 17:00, unde vor fi expuse pe Zidul Apei cu Plastic fotografii  ale unor zone poluate de PET-uri și va fi organizată o testare oarbă a gustului apei, acest proiect își propune să  încurajeze ieșenii să consume mai puțină apă îmbuteliată în favoarea apei  din rețeaua publică.

Mai exact, pentru testare vor fi pregătite 5 recipiente din sticlă umplute cu apă, din 5 categorii diferite: apă de la robinet, apă de la robinet filtrată, apă de masă îmbuteliată, apă minerală (plată) îmbuteliată, apă care provine de la o cișmea publică. Recipientele vor fi marcate separat, iar fiecare participant va gusta din toate cele 5 tipuri de apă. Fără a ști tipul de apă din fiecare pahar, vor acorda pentru fiecare puncte de la 1 la 5 (1 se acordă apei cu cel mai neplăcut gust și 5 pentru apa cu cel mai bun gust). Abia după notare vor afla tipul de apă din fiecare pahar. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook, pe pagina evenimentului.

Ziua Mondială a Mediului (World Environment Day) este sărbătorită în fiecare an la nivel global pe 5 iunie. Această zi specială a fost desemnată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1972  pentru a încuraja adoptarea unei atitudini pozitive și responsabile față de mediul înconjurător. De atunci Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită anual în întreaga lume prin diferite evenimente și acțiuni concentrate pe o anumită temă. În 2015 se pune accent pe eficiența folosirii resurselor și pe sustenabilitatea consumului și a producției.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours