Vom avea mai multe spații verzi! MOL România, finanțări de 150.000 de euro

Cu toții ne dorim să trăim într-un mediu curat și plăcut și, mai ales, să ne bucurăm de natură, însă multe dintre asociațiile care promovează ecologia susțin că în prezent există prea puține spații verzi pe cap de locuitori. Tocmai de aceea MOL România și Fundația pentru Parteneriat au lansat o nouă campanie inedită.

Amenajari-spatii-verzi-Sibiu-EU2Jg

Astfel, cea de-a zecea ediție a programului Spații Verzi le propune organizațiilor neguvernamentale să depună propunerile de proiecte în domeniul protecţiei mediului, deoarece compania va acorda 150.000 de euro pentru a susține cele două componente ale programului: Verzi Urbane şi Arii Naturale protejate

”Echipa MOL România consideră că mediul înconjurător reprezintă una dintre cele mai de preţ moşteniri pe care le lăsăm copiilor noştri, generaţiilor viitoare. În ultimii nouă ani s-au alăturat eforturilor noastre peste 150.000 de voluntari, care ne împărtăşesc dorinţa de a acţiona astăzi pentru a asigura un viitor verde în oraşe şi arii naturale protejate. Cred că aceste comunităţi de voluntari reprezintă cel mai important rezultat al angajamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL România.

Organizaţiile neguvernamentale pot trimite propunerile de proiecte până la dată de 18 februarie 2015, iar câştigătorii vor fi anunţaţi până la sfârşitul lunii martie. Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei.

Până în prezent, MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au finanţat „înverzirea” unei suprafeţe de aproximativ 400.000 mp şi înfrumuseţarea a 229 spaţii urbane prin plantarea a 121.000 de arbori, arbuşti şi flori. Mai mult de 150.000 participanţi s-au implicat în activităţile derulate în cadrul ediţiilor anterioare a programului. Aceştia formează o comunitate de mărimea populaţiei unui oraş mare din România, cum ar fi Arad, Sibiu, Bacău sau Târgu Mureş.

Sursa: molromania.ro

Share this post

No comments

Add yours