O viață mai bună pentru refugiați, o campanie marca IKEA și UNHCR

În ziua de astăzi, la nivel mondial, există peste 13 milioane de refugiați, care se află în grija Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați ( UNHCR), motiv pentru care acesta organizație, împreună cu IKEA au lansat o campanie inedită.

2011_07_20_119370224_rsz

”O viață mai bună pentru refugiați” ( Brither Lives for Refugees) este o campanie inedită, initiate de IKEA Foundation și UNHCR, ce are ca scop principal ajutorarea refugiaților, care la momentul actual, majoritatea sunt copii.

Astfel, în urma acestei acțiuni, începând cu 1 februarie 2015, pentru fiecare LEDARE (bec LED) achiziţionat din magazinele IKEA din toată lumea până pe 28 martie, IKEA Foundation donează 1 euro pentru a ajută UNHCR să transforme taberele de refugiaţi în locuri mai sigure pentru familiile care locuiesc acolo.

„Credem că fiecare copil merită un loc pe care să îl poată numi acasă. În fiecare an, milioane de copii pierd aproape totul din cauza dezastrelor naturale sau conflictelor, iar multe familii caută refugiu în taberele de refugiaţi pentru a se bucură de o locuinţa, hrană şi apă potabilă. Colaborarea noastră cu UNHCR are că scop susţinerea comunităţilor care se află în căutarea unui refugiu, iar în cadrul programelor ne concentrăm pe calitatea adăposturilor, îngrijire şi educaţie”, a afirmat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

Pentru că mulți dintre refugiații care trăiesc în tabere, mijloacele de trăi, activităţile sociale şi educaţionale se opresc de obicei la apusul soarelui din cauza lipsei surselor de lumină, în urma acestei campanii mulţi dintre ei vor beneficia acum de iluminare şi soluţii energetice.

Lansată în anul 2014, această campanie a contribuit la strângerea a 7,7 milioane de euro cu ajutorul angajaţilor şi clienţilor companiei IKEA, bani ce au fost folosiți pentru a ajuta peste 11.000 de refugiaţi sirieni care trăiesc în tabăra de refugiaţi Azraq din Iordania. Aceştia au primit lămpi pe baza de energie solară ce pot fi folosite că surse de lumina, astfel încât familiile să îşi poată desfăşura activităţile de zi cu zi.

Sursa: galasocietatiicivile.ro

Share this post

No comments

Add yours