Fundația Regina Maria tratează bolnavii fără venituri! Policlinica socială – povestea unui vis împlinit

În ziua de astăzi, pentru mulți români, vizita la medic a devenit un lux, deoarece mulți dintre aceștia nu își permit să plătească nici consultațiile și nici medicamentele. Tocmai de aceea, în sprijinul acestora a venit Fundația Regina Maria, care cu ajutorul a mii de oameni a înființat mai multe policlinici sociale.

21_IMG_1323

Astfel, în cadrul acestora, 30 de medici și asistente asigură asistenţă medicală integrată gratuită pentru persoanele fără venituri, neasigurate şi, în multe cazuri, fără adăpost, în cadrul Policlinicii Sociale „Regina Maria“, aceasta fiind singura instituţie non-profit de acest gen din Capitală

Dornici de a ajuta și de a îngrijii oamenii care nu-și permit să plătească serviciile medicale, doctorii de la Regina Maria cred cu tărie în faptul că dragostea de semeni se traduce prin puterea exemplului personal, prin grijă şi acţiune, de la toţi cei ce pot, pentru ajutorarea celor care au nevoie, astfel că toate persoanele trebuie să beneficieze de servicii medicale şi de o şansă la o viaţă decentă.

 În urma înființării acestor centre medicale, persoanele defavorizate, fără venituri şi în foarte multe din cazuri fără adăpost pot beneficia de trei tipuri de servicii: medicale (medicină internă, cardiologie, ecografie, laborator, ORL, stomatologie, dermatologie, oftalmologie), servicii psihologice (consiliere şi terapie suportivă, consiliere în situaţii de criză, consiliere familială, consiliere specifică obiectivelor medicale etc.) şi servicii sociale (informare, produse de igienă personală, haine de schimb, pregătire pentru viaţa independentă, îndrumare vocaţională, formare, orientare, asistenţă pentru relaţii cu diferite instituţii).

Policlinica Socială Regina Maria acordă ajutor numai puțin de 1.300 de pacienţi care primesc îngrijiri medicale gratuite anual, peste 5.000 de servicii medicale gratuite, 27 de cadre medicale voluntare şi peste 100 de voluntari ce au dedicat 18.606 de ore semenilor.

 Pentru a beneficia de serviciile Policlinicii, pacienţii trebuie să facă dovada faptului că nu au venituri. În acest scop, li se solicită o adeverinţă obţinută de la Circa Financiară, pe care o prezintă, împreună cu actul de identitate inspectorului Gabriel Prossi, reprezentantul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Acesta are un cabinet în cadrul Policlinicii şi îi verifică pe loc, printr-un program computerizat, dacă figurează sau nu pe lista persoanelor cu asigurare medicală.

În Policlinici funcţionează mai multe specialităţi – cardiologie, ginecologie, stomatologie, dermatologie, oftalmologie, pneumologie, neurologie, psihiatrie şi psihologie, care sunt asigurate de 27 de medici voluntari. Există şi un laborator, un punct de recoltare şi un compartiment de imagistică medicală.

Sursa: adevărul.ro, http://united.fundatiareginamaria.ro

Share this post

No comments

Add yours