Vodafone, sprijin deosebit pentru victimele cutremurului din Nepal

”Instant Network” este un proiect inedit, dezvoltat de Fundația Vodafone, care în prezent se află în Kathmandu, unde configurează echipamentele necesare dezvoltării unei reţele instant, pentru a conecta echipele de salvare şi familiile victimelor.

romani_identificati_08364000

Astfel, această inițiativă este prima dezvoltare a Instant Network Mini, un concept de “reţea în rucsac”, iar Vodafone susţine eforturile de salvare cu o donaţie de 100.000 de lire sterline.

Instant Network Mini dezvoltat de Fundaţia Vodafone, un dispozitiv portabil tip “reţea în rucsac”, este amplasat în Kathmandu, Nepal, pentru a contribui la refacerea comunicaţiilor în câteva dintre zonele afectate de cutremur. Mai exact, acest dispozitiv mobil care generează reţea, cu o greutate de 11 kg, ce poate fi configurat în doar 10 minute, a ajuns în Nepal la bordul unui zbor comercial.

Fundaţia dispune de o echipa de voluntari, angajaţi ai Vodafone, gata să lanseze şi echipamentele adiţionale Instant Network, o versiune mai mare a dispozitivului, de 100 kg – o reţea mobilă ce încape în patru valize – ce poate fi transportată cu orice zbor comercial, precum şi nouă versiune 3G a Instant Network.

Stabilirea comunicaţiilor în urmă unui dezastru natural este de o importantă vitală, atât pentru coordonarea echipelor de salvare cât şi pentru a permite celor afectaţi contactul cu familia şi prietenii. Prin programul nostru Instant Network, putem trimite oamenii şi tehnologia noastră pentru a furniza sprijin privind comunicaţiile în momentele critice”, a declarat Andrew Dunnett, Director, Fundaţia Vodafone.

Echipa ce lucrează împreună cu ONG-ul Télécoms Sans Frontières urmează instrucţiunile operatorilor locali şi ale ONG-urilor din Nepal în privinţa locului şi a momentului instalării echipamentelor. Instant Network Mini poate conecta până la cinci telefoane mobile pe o rază de 100 metri şi permite trimiterea de SMS-uri către mii de oameni pentru a furniza informaţii esenţiale în caz de dezastru, însă are o rază de acoperire de un kilometru.

Instant Network a fost instalat şi în Filipine în 2013, când au fost efectuate peste 443.000 de apeluri şi au fost transmise 1.4 milioane SMS-uri în 29 de zile. Fundaţia Vodafone anunţă, de asemenea, că a efectuat o donaţie de 100.000 lire sterline către UK Disaster Emergency Appeal (DEC), pentru a sprijini eforturile de salvare din Nepal.

Share this post

No comments

Add yours