Asociația Bridging The Gap organizează cel de-al VII-lea atelier, ”Networking și Advocacy”

Asociaţia Bridging The Gap lansează al VII-ea atelier gratuit din cadrul Academiei ONG! Dacă faci parte dintr-o organizaţie nonguvernamentală, completează formularul de înscriere până la data de 5 mai ca să-ţi asiguri unul dintre cele 15 locuri la atelierul „Networking şi Advocacy”!

atelier

Reţelele joacă un rol important în educarea publicului larg şi în advocacy-ul realizat în orice domeniu. Reţelele permit mai multor grupuri să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun, prin punerea laolaltă a resurselor şi stabilirea unei strategii comune. Acestea se pot extinde asupra unui număr mare de organizaţii, grupuri comunitare sau indivizi care pot să influenţeze ulterior factorii de decizie.

Networking-ul este un proces facil prin care putem iniţia şi menţine contactul cu indivizi şi organizaţii care împărtăşesc sau sprijină obiective similare şi decid să lucreze împreună pentru a le atinge.

În cadrul atelierului vom învăţăm despre:

  • Ce este o reţea, definim avantajele şi dezavantajele întâlnite în networking;
  • Cooperare, nu competiţie: teambuilding;
  • Procedee de luare a deciziilor: consens la nivel de grup;
  • Gestionarea reţelei: dificultăţi operaţionale care ţin de organizare şi structură.

Acest atelier se adresează celor care iniţiază noi reţele sau le solidifică pe cele existente. Networking-ul eficient pentru advocacy are în spate un plan bine pus la punct şi porneşte de la o identitate comună. Pasul următor presupune stabilirea unei strategii de comunicare, definirea unor procese de luare de decizii şi cercetarea instrumentelor şi competenţelor disponibile în rândul membrilor are aparţin reţelei.

Atelierul se va desfăşura în limba engleză, este gratuit şi poate participa orice ONG înregistrat în România, în schimbul unei donaţii pentru a ne sprijini activitatea prin sistemul PAYBAY (Pay As Your Budget Allows You, plăteşte atât cât îţi permite bugetul). Donaţia nu este obligatorie.

Mai multe informaţii despre Bridging The Gap NGO Academy, activitatea Bridging The Gap şi proiecte viitoare, aici.

Cei care își doresc să ia parte la acest atelier trebuie să se înscrie completând formularul până  la ora 17:00, 6 mai 2015. Candidaţii selectaţi vor fi informaţi joi, 7 mai.

Trainer
Daniela Drăghici este consultant şi trainer în advocacy. Este certificată de US Centre for Development and Population Activities şi de Bill & Melinda Gates Foundation. În ultimii 20 de ani s-a ocupat de construirea de coaliţii şi parteneriate, s-a ocupat de advocacy în rândul factorilor de decizie şi de training destinat liderilor societăţii civile.

Ca Advocacy Officer al Bill & Melinda Gates Foundation, Daniela a coordonat programul Bibliotenet în România, în cadrul căruia a stabilit legătura şi a format personal provenind din biblioteci şi instituţii publice, folosind metoda „whole-system-in-the-room” („Toţi actorii în aceeaşi cameră”).

 

Share this post

No comments

Add yours