Vino și tu în sprijinul copiilor aflați în dificultate de la Fundația CID, alături de Gașca Zurli! Cum poți să ajuți prichindeii abandonați sau care suferă de boli incurabile

Peste 100 de copii care au nevoie de îngrijiri speciale pentru că suferă de boli incurabile sau în fază terminală, sunt infestați cu HIV/SIDA, au tulburări din spectrul autist sau sunt abandonați, de la Fundația CID, vor primi ajutorul din partea membrilor echipei din Gașca Zurli.

Astfel, conform unei inițiative cu totul și cu totul inedite, Zurli îi cheamă pe toți cei care doresc să îi ajute pe acești copii să facă donații accesând site-ul fundației (http://www.cid.org.ro/doneaza/) sau direct în contul RO60BRDE426SV39194474260

Toți banii adunați pentru aceștia vor fi folosiți pentru achiziționarea de hrană, articole de igienă personală, inclusiv scutece, servicii medicale, de recuperare ori de asistență socială, întrucât pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei.

,,Acești copii există. Putem întoarce capul într-o parte și să ne prefacem ca nu îi vedem. Dar ei există. Și nu pot să meargă singuri la toaletă și nici să ducă un pahar cu apă la gură. Pentru asta și pentru fiecare gest pe care îl fac, au nevoie de ajutor. Noi putem să susținem oamenii care îi ajută sau putem întoarce capul în partea cealaltă. Eu și Gașca Zurli am ales să îi privim în ochi. Și să îi luăm în brațe. Și să nu ne prefacem că ei nu există. Îi vom convinge pe părinții care ne iubesc să ne ajute. Să strângem împreună banii de care acești copii au nevoie pentru ca fiecare zi pe care o trăiesc să fie o zi în care sunt îngrijiți și iubiți.”, a declarat Mirela Retegan, fondatorul Zurli.

Această decizie luată de cei din Gașca Zurli vine după ce aceștia au fost în vizită în cadrul unui centru al Fundației CID, unde au oferit micuților jucării precum Păpușa Zurli, Ursulețul Martinei, cățelușii Tasha și Tashu.

Această inițiativă este susținută și de personalități ca Simona Halep, Cristina Vărzaru, Cristian Chivu, Ivan Patzaichin, Marcel Iureș, Ștefan Bănică Jr. sau Dumitru Prunariu. Ei s-au alăturat campaniei caritabile Jeans4Dreams, care susține eforturile Fundației Copii în Dificultate și contribuie la împlinirea visurilor pe care le au micuții îngrijiți de angajații și voluntarii fundației. De asemenea, aceștia au donat câte o pereche de blugi, ce vor fi expuși pe Aleea Blugilor Celebri, ca un mesaj puternic al susținerii de care se bucură Campania Jeans4Dreams.

Se pot face donații în bani, fie direct în contul RO60BRDE426SV39194474260, fie completând formularul de donație de pe site-ul Fundației Copii în Dificultate (http://www.cid.org.ro/doneaza/).

Fundația Copii în Dificultate este una dintre cele mai vechi organizații caritabile din România. A fost fondată în anul 1990 cu scopul de a oferi siguranță, îngrijire medicală, speranță și afecțiune copiilor atinși de maladii incurabile sau aflați în fază terminală, a copiilor infestați cu HIV/SIDA, a celor cu tulburări din spectrul autist sau copiilor abandonați. Resursele financiare provin din ajutoare și donații. În ultimii ani, Fundația CID România a deschis cinci centre: unul la Cernavodă, dedicat copiilor infectați cu HIV-SIDA (Centrul Sf. Laurențiu), unul la Piteși (Centrul Sf. Andrei), unul la Curtea de Argeș (Centrul Sf. Cristofor) și două la București (Centrele Sf. Mihai și Sf. Margareta).

Share this post

No comments

Add yours