O altă față a copiilor din centrele din plasament! Mână cu mână, o campanie inedită, în care va fi dezvăluită adevărata identitate a acestora

Mână cu Mână este o campanie ce a fost lansată de curând în sprijinul copiilor din centrele de plasament și are ca scop organizarea unei licitații caritabile a fotografiilor ilustrate, ce au fost realizate cu scopul transmiterii corecte a imaginii copiilor din centre de plasament.

Cu alte cuvinte, aceste imagini ce vor fi scoase la licitație în cadrul unui eveniment caritabil, își propun să prezinte copiii instituționalizați ca oricare alţii, adică ca niște prichindei care au vise, dorinţe şi perspective de viitor, dar care au însă nevoie de sprijin din partea comunităţii.

Evenimentul, care se va desfășura pe 26 aprilie 2018, cu sprijinul Hilton Inn Garden Old Town, a implicat copiii din centre de plasament într-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care să crească gradul de respect de sine al acestora, dar şi gradul de încredere în relaţia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari şi prin implicarea în evenimente asociate.

Prin intermediul acestui eveniment, campania Mână cu Mână atrage atenția asupra copiilor instituţionalizaţi în comunitate, pentru binele general al societăţii, însă implementarea face în prezent în principal în două centre de plasament din judeţul Constanţa – Centrul de Plasament Antonio din Constanţa şi Centrul de Plasament Delfinul din Agigea.

“Mână cu Mână este un proiect realizat de persoane ce s-au implicat voluntar, pornind cu buget zero, dar obiective foarte ambiţioase. Ne-am dorit să comunicăm prin emoţie pozitivă, cu gândul la viitor, iar viziunea a fost excelent transpusă la nivel artistic de fotograful Horia Manolache şi artistul grafic Gabi Toma, rezultând adevarate opere de artă! Deja avem rezultate, am atras alături de noi oameni şi companii, oferind copiilor din centre acces la diverse activităţi. De asemenea, mesajele campaniei au fost transmise online şi offline la nivel naţional, implicând afectiv publicul”, explică Răzvan Iancu, Coordonator al proiectului Mână cu Mână.

Tablourile, care au fost realizate artistic de otograful Horia Manolache, după o activitate amplă în care au fost implicați copiii, vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc în data de 26 aprilie 2018, la Hilton Inn Garden Old Town.

În urma acestui eveniment, fondurile strânse vor fi destinate susţinerii copiilor din centre de plasament, pentru realizarea de activităţi în afara centrelor, în special tabere şi excursii, programe ample in care copiii să aibă parte de un mix corect între relaxare, distracţie, educaţie, cultură, totul cu accent pe integrarea socială. Copiii ce au trecut prin trauma abandonului au nevoie de activităţi care să le ofere în acelaşi timp perspective, respect de sine şi motivaţie pentru un viitor frumos.

Oricine se poate alătura acestui proiect prin achiziţia unui bilet la tombola care va avea loc în cadrul Galei. Costul unui bilet este de 50 lei. Premiile constau în produse realizate de către copiii din centre de plasament, dar şi alte surprize oferite de parteneri ai campaniei. Pentru achiziţia unui bilet la tombolă se pot depune banii în contul: Asociatia United Hands România – RO73MIRO0000516459670001 – ProCredit Bank cu menţiunea “achiziţie bilet tombolă”. Se pot trimite apoi datele de contact – nume, prenume şi număr de telefon – la adresa de email razvan.iancu @ copiicuviitor.ro.

Mână cu Mână este un demers conceput în beneficiul copiilor aflaţi sub o formă de protecţie în centre de plasament, proiect implementat alături de Asociaţia United Hands România, Fundaţia Refresh şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Parte dintr-o platformă de programe dedicate copiilor vulnerabili (Copii cu Viitor), Mână cu Mână este un proiect inedit, social – artistic, ce presupune în prim-plan expoziţii foto în spaţii publice şi online pentru diseminarea campaniei.

Share this post

No comments

Add yours