Peste 23.000 de elevi și profesori participanți la Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici au colectat mai bine de 50 de tone de deșeuri

Peste 23.000 de elevi și profesori din cinci județe au participat la colectarea a peste 50 de tone de deșeuri din plastic din gospodăriile lor. Această acțiune a făcut parte din cadrul unui proiect de educație non-formală în colectarea deșeurilor din plastic, inițiativă comună a Tășuleasa Social și Coca-Cola HBC România, sprijinită de Die Johanniter, în parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie și Autoklass și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare județene din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Astfel, cea de-a patra ediție a proiectului Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici a mobilizat elevii în cadrul unei caravane ce a vizitat 174 de școli din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș și Suceava. Sâmbătă, 14 aprilie, deșeurile din plastic strânse de micii voluntari au fost colectate în vederea reciclării.


Timp de zece zile, elevii implicați au strâns deșeuri din plastic proprii și din localităși și au putut să-și implice în cadrul proiectului și părinții. De asemenea, la acest proiect au luat parte și voluntarii Tășuleasa Social, parteneri, autorități și profesori, dar și prieteni ai ONG-ului, jurnaliști și vloggeri, iar la finalul acestei acțiuni, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strânge 30.000 de saci cu deșeuri din plastic de la elevi.

Prin această inițiativă s-a realizat un ciclu complet de colectare și reciclare: deșeurile strânse de participanți au fost colectate și vor fi predate unor reciclatori autorizați.

„Cel mai mult mă bucură că fiecare copil s-a implicat individual în proiect, lucru care a făcut ca această acțiune să fie atât de frumoasă și să aibă un impact atât de puternic. Avem o problemă cu deșeurile din plastic și e absolut necesar să facem ceva. Problemele mediului sunt un împrumut pe care îl luăm de la generația viitoare, așa că este de datoria noastră să căutăm soluții la îndemâna fiecăruia”, a spus Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

„Implicarea în comunitate și grija pentru ceea ce lăsăm după noi sunt valori pe care le cultivăm la Coca-Cola HBC România și pe care ne bucurăm să le vedem împărtășite, an de an, de noi generații care participă la proiectul Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici. Susținem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate – După Noi – și ne bucură să vedem evoluția comunităților în care ne implicăm, cu fiecare nouă acțiune și cu fiecare obicei sănătos pe care îl deprind generațiile care ne urmează”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Proiectul Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici încurajează elevii să se implice în dezvoltarea comunității prin voluntariat, implicând, de la an la an, un număr tot mai mare de copii.

Share this post

No comments

Add yours