UP România susține accesul grupurilor vulnerabile la mâncare

UP România și Fundația UP oferă finanțare de 75.000 de lei pentru trei proiecte ce facilitează accesul unor grupuri vulnerabile la produse alimentare.

Obiectivul acestei finanțări este de a susține aceste asociații ce pot produce hrană, care pot dezvolta programe alimentare ori revaloriza resurse alimentare în folosul categoriilor de beneficiar care se află în dificultare.

Asociațiile care vor depune proiecte, trebuie să aibă în vedere un proiect care se sprijină și pe alte surse de finanțare și a cărui desfășurare să fie de minimum 5 ani. Sunt admise și acele proiecte care sunt deja în desfășurare, cu condiția că acestea să acopere încă 5 ani de la dată aplicării.

”Obiectivul acestui program de finanțare este de a crește autonomia alimentară a acelor grupuri de persoane care sunt “invizibile” în societate și pentru care politicile sociale nu funcționează sistemic. Credem că odată ce vor avea acces la hrană, aceste persoane pot deveni responsabile pentru propriul destin și pot fi mai bine integrate social”, a declarat Elena Pap, Director General Up România.

Termenul limita pentru transmiterea proiectelor este 14 Decembrie 2018.

Între 17 și 18 Decembrie se vor analiza dosarele, iar câștigătorul va fi anunțat la sfârșitul zilei de 18 Decembrie 2018. O primă tranșă din bani va fi alocată până la finalul lunii Decembrie, în baza unui contract de sponsorizare.

Share this post

No comments

Add yours