Ghete noi pentru mii de copii nevoiași! Fundația World Vison România ajută prichindeii să nu mai meargă la școală desculți

Unul din patru copii merge aproximativ o oră pe jos până la școală în încălţări stricate, învechite sau total nepotrivite, fapt pentru care fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculţ, prin care îşi propune să cumpere 14.407 de perechi de ghete noi, călduroase, pentru copiii din programele lor.

Cea mai bună metodă de conştientizare a unei situaţii este să o simţi pe propria piele, astfel a fost lansată provocarea #mergdesculţ, prin care World Vision România îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să meargă desculţi pentru câteva minute într-o situaţie nu foarte confortabilă, mai puțin obișnuită, să filmeze momentul şi să îl împărtăşească cu prietenii lor pe reţelele sociale. Deşi campania are doar câteva zile de când a fost lansată oficial, mai multe persoane publice s-au alăturat demersului World Vision şi au acceptat provocarea #mergdesculţ, printre care Oana Cuzino, Anca Serea, Călin Goia, ambasadori de tradiţie ai proiectelor fundaţiei.

Pentru ca obiectivul campaniei să fie atins şi pentru ca 14.407 de copii să aibă un drum mai uşor către şcoală, este nevoie de 317.739 euro. Donaţiile pot fi făcute prin SMS la 8849 cu textul GHETE (cost 4 euro) sau online, pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/, unde se poate dona orice sumă. Perioada de desfăşurare a campaniei este decembrie 2018 – ianuarie 2019.

“Din păcate, zeci de mii de copii din România suferă de frig în fiecare zi în drum spre şcoală, deoarece nu au încălţări potrivite. Mulţi fraţi merg cu rândul, pentru că nu au două perechi de încălţăminte şi fac cu schimbul. În plus, o parte dintre aceştia renunţă să mai meargă la şcoală, pentru că râd copiii de ei. Vrem ca prin această campanie să reuşim să le punem un zâmbet pe buze şi să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Singuri putem face puţin, dar împreună putem face atât de mult! Sperăm ca din ce în ce mai mulţi oameni să se alăture campaniei #mergdescult, să doneze 4 euro prin SMS la 8849 cu textul GHETE și să-și îndemne rudele și prietenii să facă același lucru.”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv Interimar, Fundația World Vision România.

Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României, ţara noastră continuând să înregistreze o rată a abandonului şcolar de 18,1%, în timp ce media europeană este de 10,6% (Eurostat, 2017). Accesul la educaţie pentru copiii acestei ţări trebuie să fie neîngrădit, însă acest lucru nu se poate face în lipsa acoperirii nevoilor primare. În mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii români de la sate fiind expuşi în continuare sărăciei extreme şi excluziunii sociale, ceea ce înseamnă că discrepanţele dintre mediul urban şi cel rural continuă să se adâncească.

Implică-te şi tu în campania #mergdescult şi ajută copiii nevoiaşi să ajungă la şcoală fără să le îngheţe picioarele. Donează 4 Euro prin sms la 8849 cu textul “ghete” sau orice suma doreşti pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/.

Share this post

No comments

Add yours