Maratonul nisipului, un proiect inedit: Românii aleargă pentru copiii cu autism

Nu au o copilărie obișnuită și cu siguranță este umbrită de fericire, însă copiii cu autism se bucură de responsabilitatea civică a românilor care vor alerga la Maratonul Nisipului, un proiect inedit, ce susține realizarea unui Spațiu Senzorial.

maratonul-nisipului-1024x537

Mai exact, în urma acestui demers se dorește construirea unei alei senzoriale exterioare și achiziționarea unui echipament de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii autiști,.

Astfel, pentru ca acest vis să devină realitate, toate încasările cursei Family Run (Maratonul Nisipului), din data de 29 martie 2015, care va avea loc pe faleza din Stațiunea Mamaia, vor fi direcționate pentru implementarea acestui proiect.

Spațiul Senzorial este un proiect inedit, ce va ajuta la dezvoltarea copiilor, le va asigura gândirea rațională, le va dezvolta abilitățile de manevrare și îmbunătățire a capacităților de soluționare a problemelor. De asemenea, acesta îi va ajuta și pe terapeuți să descopere noi preferințe ale copiilor, să obțină o cunoaștere aprofundată cu privire la personalitatea copilului și să stabilească un contact optim cu aceștia.

Maratonul Nisipului se află la cea de-a doua ediție și este singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip.

Organizat de Asociația “Sanasport”, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța, Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, incluzând trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și cursa Family Run (3km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate și alte câteva sute de susținători.

Sursa: romaniatv.ro

Share this post

No comments

Add yours