Unilever Foods Europe, schimbare pentru viitor. Ulei de palmier, din surse certificate și sustenabile

Proiect mare al Unilever Foods Europe. Uleiul de palmier folosit de Unilever Foods din Europa va proveni 100% din surse sustenabile și certificate. Este o mișcare pentru viitor, dar și pentru a susține ferm micii fermieri. 

Screen Shot 2014-11-23 at 5.11.19 PM

Deforestarea distruge comunitățile și mediul înconjurător. Pentru a fi oprită, este vitală cunoașterea originii uleiului de palmier. Unilever Foods are vizibilitate, în prezent asupra a 1.800 de fabrici de ulei de palmier. Reprezintă două treimi din fabricile de ulei de palmier din întreaga lume. Însă, în continuare doar un procent de 58% din uleiul de palmier provine din surse transparente.

Pier Luigi Sigismondi, Unilever Chief Supply Chain Officer, spune că “nu poți avea un business sănătos într-o lume nesănătoasă”. El subliniază că anul 2014 a fost unul esențial în pașii făcuți de Unilever pentru a crea o industrie a uleiului de palmier mai transparentă. “Ne dorim in continuare să venim în întâmpinarea nevoilor clienților, în fiecare zi, în deceniile ce vor urma, iar acest lucru înseamnă să folosim materii prime din surse sustenabile, atât noi, câr și partenerii noștri. Oprirea deforestării este scopul nostru și suntem dedicați îndeplinirii lui”, a mai spus Pier Luigi Sigismondi.

Unilever susține micii fermieri și lucrează pentru îmbunătățirea nivelului de trai și a condițiilor de muncă. Contribuie, astfel, la creșterea veniturilor. Mulți fermier din țările în curs de dezvoltare se bazează pe uleiul de palmier, ce reprezintă o modalitate de a ieși din sărăcie, dar și o șansă la un trai mai bun. Parneriatul pilor cu IDH (The Sustainable Trade Initiative) în Sumatra de Nord sau parteneriatul cu Solidaridad din Africa de Vest sunt doar două programe de susținere a fermierilor ce produc ulei de palmier susținute de Unilever Foods.

Până în 2020, Unilever Foods își propune să ajungă la o transformare a pieței uleiului de palmier. Astfel, viziunea Unilever Foods este ca în șase ani industria să treacă la folosirea uleiului de palmier din surse 100% sustenabile. Asta ar însemna un echilibru perfect între  obiectivele sociale, economice și de mediu.

Share this post

No comments

Add yours