Un antidot pentru singurătate! Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie susține ”Visele bătrânilor”!

Atunci când chipurile le sunt brăzdate de riduri, iar în ochii limpezi precum cerul se întrezărește imaginea amintirilor, bătrânilor din toate colțurile lumii nu le rămâne decât să viseze. De aceea, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) susține visele persoanelor de vârsta a treia.

batraniGrupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) a lansat ‘Visele bătrânilor’, un proiect inedit prin care li se oferă oamenilor șansa de a fi mai buni, mai solidari, îndeplinid visele unor persoane trecute demult de prima tinerețe. Astfel, în urma acestei acțiuni, 10 pensionari vor fi ajutați de 30 de studenți voluntari de la facultățile cu profil socio-uman și economic și de comunitatea de afaceri să-și trăiască visele de o viață sau dorințele de moment.

O călătorie deosebită, un abonament la teatru sau la spa, un set de aparate electrocasnice, un televizor sau o întâlnire cu o personalitate din România sunt doar câteva dintre elementele cheie ce pot aduce un strop de fericire pe chipurile unor bătrâni.

De asemenea, în urma acestui proiect, mai mulți studenți de la Filologie, Jurnalism sau Comunicare vor avea posibilitatea de a-și etala talentul la scris redactând și publicând poveștile celor 10 seniori. De asemenea, studenții de la facultățile cu profil economic se vor putea întrece în atragerea unor companii dispuse să se implice în acest demers și să susțină îndeplinirea viselor unor oameni trecuți prin viață.

‘Visele bătrânilor’ se numără printre proiectele realizate cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Valoarea totală a bugetului proiectului este de 27.500 lei, din care 25.000 de lei reprezintă finanțarea Fondului pentru Inovare Civică.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: http://sfm.md/

Share this post

No comments

Add yours