S-a dat startul caravanei ”Pasta și Periuța”! Peste 3.000 de copii din mai multe județe ale țării vor învăța cum să aibă grijă de sănătatea orală

Un studiu realizat, la un moment dat în România, arăta că un român folosește, anuanl, mai puțin de un tub de pastă de dinți, motiv pentru care Asociația Better Chance a dat startul Caravanei ”Pasta și Periuța”, cu sprijinul A&D Pharma.


Astfel, până acum caravana a ajuns în grădinițele din Câmpina și din Cornu de Jos, iar peste 250 de copii au primit kit-ul dentar, jucării și multe alte surprize. Ba mai mult, grație implicării clinicii stomatologice Mavaortodent din Câmpina, prichindeii au aflat despre importantă igienei dentare, au învățat cum se face un periaj corect și au primit sfaturi pentru o alimentație sănătoasă. Copii vor beneficia de voucherul de control gratuit oferit de clinică stomatologică.

”Și noi avem copii mici și știm că printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale copiilor se numără și problemele dentare. Din păcate, în multe zone ale țării, igienă orală a copiilor nu este o prioritate pentru părinți. De aceea ne-am propus să ajungem la cât mai mulți copii, cărora să le oferim kituri de igienă orală și să le facilităm accesul la controale stomatologice gratuite. Împreună cu cadrele didactice din grădinițe, dorim să contribuim la o schimbare de mentalitate în ce privește prevenția dentară, pentru o generație viitoare sănătoasă și educată”, a declarat Daniel Popescu, Președinte Better Chance.

Anul acesta, Caravana “Pastă și Periuță” își propune să ajungă în peste cinci județe din țară, la un număr de 3000 de copii beneficiari.

Share this post

No comments

Add yours